Kipróbáltuk: Fernbus Simulator Add-On – Neoplan Skyliner

A Fernbus Simulator bemutatónkban azt ígértük, hogy bővebben is beszámolunk a játék első hivatalos kiegészítőjéről. Íme hát a Neoplan Skyliner DLC. Vajon az “Utak királya” a virtuális világban is a flottánk ékköve lesz? Tartsatok velünk.

A Neoplan Skyliner 1967-es debütálása óta töretlen sikernek örvend. Modern megjelenésével egy igazi időtlen klasszikus, amely a mai napig képes lenyűgözni utasait. A TML-Studios nagy hangsúlyt fektetett a részletekre, így a 3D modell kívül-belül megegyezik a valós társával, a hangokat természetesen szintén egy valódi Skyliner szolgáltatta, valamint a jármű fizikáját is igyekeztek élethűre beállítani. A DLC-vel érkező típus a Skyliner L, azaz a 14 méter hosszú, háromtengelyes változat. A 26 tonnás emeletes buszon 77 utasnak van hely, a hatalmas bódé mozgatásáról pedig egy 12,5 literes, 460 lóerős MAN D2676 LOH típusú 6 hengeres dízelmotor gondoskodik, egy 12 sebességes MAN TipMatic® félautomata váltó társaságában.

skyliner_muszerfal

Mivel a Neoplan az MAN Csoporthoz tartozik, így a volán mögé huppanva többnyire a Lion’s Cityből már ismert műszerek fogadnak. A műszeregység, a navigáció, a gombok, sőt, még az oroszlántól megfosztott kormány is ismerős lehet az anyavállalat távolsági busztípusából, így túl sok izgalom nem vár ránk a bal egyben. Az utasteret sikerült ezúttal is eltalálniuk, a világítás hangulatos, a fények jók, csak azt a fránya lencsecsillogást ne erőltetnék ennyire.

Hangok terén nem nagyon találtunk kivetnivalót, mind a külső, mind pedig a belső hangok szépen szólnak, egyedül a basszus tűnt egy kicsit erősnek a beltérben, de ezt remélhetőleg javítják a készítők a közeljövőben. Azért azt meg kell jegyezni, hogy egy ilyen jellegű luxus távolsági buszban a különösebb élménnyel szolgáló hanghatásokat elnyomja a hangszigetelés és az euróhat, szóval némi halk dörmögésen kívül nem sok visszajelzés fogja stimulálni a füleinket.

skyliner_utaster

A kiegészítő főbb jellemzői:

 • Neoplan Skyliner hivatalos FlixBus fényezéssel;
 • 7 további FlixBus fényezés;
 • Részletes, interaktív vezetőállás és számos kameranézet;
 • Működő légkondi;
 • Fedélzeti számítógép navigációval és tolatókamerával;
 • Futómű magasság-állító rendszer;
 • Működő sofőroldali ablak és napellenző;
 • Interaktív ajtó- és csomagtartófedél-vezérlés;
 • Működő kijelzők;
 • Eredeti hangok;
 • Átfestések letöltése Steam Workshop-on keresztül;

Készítők elmondásai alapján itt nem áll meg a játék DLC-k terén, ugyanis hosszú időre ígérnek támogatást. A folyamatos javítások mellett több kiegészítő is készül, illetve tervben van a szerkesztői eszközök (Modding Tools) kiadása is.

skyliner_kivulrol

Ahhoz, hogy beülhessünk a Neoplan luxus távolsági buszának volánja mögé, 14,95€-t kell otthagynunk a Steam virtuális kasszájánál. Meglátásunk szerint ez egy kissé húzós ár, úgy érezzük, hogy hasonló helyzet van kialakulóban itt is, mint bizonyos OMSI-s kiegészítőknél, amikor a kapott tartalom és a fizetendő ár nem feltétlenül vannak összhangban. A valamivel több, mint 4600 magyar forintért cserébe viszont egy elég korrekt minőségű kiegészítőt zsebelhetünk be, és kíváncsian várjuk mit hoz a folytatás.

A Fernbus Simulator bemutatónkban azt ígértük, hogy bővebben is beszámolunk a játék első hivatalos kiegészítőjéről. Íme hát a Neoplan Skyliner DLC. Vajon az "Utak királya" a virtuális világban is a flottánk ékköve lesz? Tartsatok velünk. A Neoplan Skyliner 1967-es debütálása óta töretlen sikernek örvend. Modern megjelenésével egy igazi időtlen klasszikus, amely…

Fernbus Simulator Add-On - Neoplan Skyliner

Modell - 9
Hangok - 8.5
Ár/Érték - 8

8.5

/10

Korrekt minőségű kiegészítő, kissé borsos áron. De nem ússzuk meg, ha bővíteni szeretnénk a játék szűkre szabott járműállományát.

ÉRTÉKELD! 3.48 ( 7 értékelés)
9
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések