Kipróbáltuk: FBS ComfortClass HD & Multimedia Package DLC

Alaposabban is szemügyre vettük a Fernbus Simulator legújabb kiegészítőit, a november 30-án megjelent ComfortClass HD és Multimedia Package DLC-ket. Új buszok, zene, a végtelen országút, na meg az utasok. Tartsatok velünk!

A ComfortClass HD a Fernbus Simulator második járműves kiegészítője. Öt különböző buszt tartalmaz, az S515 HD, S516 HD, S516 HD-2, S517 HD és S519 HD képében. Akinek idegenek a típusmegjelölések, ezek a Setra ComfortClass család 2013-ban debütált 500-as sorozatú buszainak különböző hosszúságú változatai. Két- és háromtengelyes kocsikat kapunk, kívül-belül részletesen kidolgozva.

A modellek terén eddig sem volt nagyon szégyenkezni valója a TML-nek, ebben az esetben sem tudtunk belekötni a buszok kidolgozottságába. Egyedül talán a márkajelzések hiánya bántotta a szemünket. Kívül ez még annyira nem is zavaró, és néhány művészibb beállítottságú játékos igyekezett megoldást kínálni erre festések formájában, sajnos azonban azokra az elemekre nem lehet festeni, amiken a logóknak lenniük kéne. Bent pedig kifejezetten szembetűnő, hogy a Kässbohrer “K” betűje helyett egy piros pötty köszön vissza a kormányon. Ebből bizonyára mindenki rájött, hogy ezúttal elmaradtak a márkajelzések használatára vonatkozó engedélyek. A licenc hiányán állítólag dolgozik a TML, de a sikerhez nem fűzünk komoly reményeket. Ez utóbbit leszámítva a műszerfal szépen sikerült.

Ahogy az utastérrel sincsenek gondok. A textúrák szépek, a fények hangulatosak, két erősségben állítható az utastér világítás, van külön olvasólámpa is, a belső utastájékoztató kijelző motorosan lehajtható, elől működik a roló is, szóval tudja mindazt, amit a Lion’s Coach, és még annál is többet, például kapunk visszagurulás gátlót, és akad pár további új gomb, amikhez még (?) nincs játékbeli funkció társítva. Hangok terén is hozza a kötelezőt, bár még mindig nem azt a minőséget kapjuk, amit az OMSI-ban megszoktunk. Gázadáskor felpörög a motor, de a felpörgő motorzaj nem csak addig hallható, amíg a gázt nyomjuk, hanem még utána is, ugyan ez fékezésnél, hallható a retarder, de jóval hosszabban, mint ameddig ténylegesen használatban van. Illetve több, mint négy hónappal járunk a kiegészítő megjelenése után, de az S519 HD-nál jelentkező meglódulást még mindig nem sikerült javítani, ahogy az óraegység előtti üveg villódzása is jelen van még minden típusnál.

A buszokhoz számtalan festés elérhető a Steam Workshopból, az alábbi sablonokkal pedig akár mi magunk is készíthetünk átfestést. Az apróbb hibákat leszámítva egyébként korrekt kiegészítő lett a ComfortClass HD. Erősen ajánlott beszerezni, hiszen a játék alapjáraton nem bővelkedik buszokban. Ha írásunk meghozta a kedved egy kis távolsági buszozáshoz, akkor a kiegészítőt megvásárolhatod az Aerosoft webshopból, illetve a Steam oldalán.

Most pedig szóljon a zene, ugyanis a ComfortClass HD-val egy időben egy másik kiegészítő is megjelent. A Multimedia Package DLC a játékosok által oly régóta áhított rádiót adja hozzá a játékhoz. Az 50 különböző licencelt zeneszám mellett kapunk még útinformot és időjárás jelentést is. Előbbi mindig beszámol a balesetekről, és nem csak a levegőbe beszél, tényleg történnek balesetek az utakon. Láthatunk felborult autókat, kamionokat, felgyulladt növényzetet, nagyon feldobják a játékot. Igaz, kicsit darabos a szöveg, látszik hallatszik, hogy különböző, előre felvett darabokból legózza össze a játék, de így is nagyon ötletes, csak kis csiszolást igényel még, mint oly sok minden más a játékban. A hang egyébként nem más, mint a TML fejese, Thomas Michael Langelotz.

És akkor a zenék. Szinte hihetetlen mennyivel másabb a játék hangulata, ha szól valami menet közben. Ráadásul az 1.17-es frissítés óta nem csak a FlashBass.FM offline változatát hallgathatjuk, benne az előre felvett kommentárokkal és azzal a több, mint 50 licencelt muzsikával, ami alapból jár a kiegészítőhöz, hanem bekerült két további online rádió is, a FlashBass.FM Online és a Double Bass FM Online. A kiegészítő zenei felhozatala főként könnyed popzenékből áll, melyek nagy része teljesen ismeretlen volt számunkra, így írtunk a TML-nek, hogy egy tracklistának nagyon örülnénk. Azt a választ kaptuk, hogy főként jogdíj mentes (royalty free) zenéket licenceltek a játékhoz, így nem meglepő, hogy nem ismerjük őket, de intézkednek a lista ügyében. Aki a retrót jobban csípi, az hangolódjon rá a FlashBass.FM online változatára, akinek pedig az elektronika fekszik jobban annak a Double Bass FM játszik különféle feldolgozásokat.

Jobban örültünk volna, ha a Multimedia Package alapból a játék része lett volna, de hát nem így alakult. Ettől függetlenül ajánljuk, mert nagyon feldobja a játékmenetet. A Steam rendszerén keresztül kevesebb, mint 1300 Ft-nak megfelelő Euróért cserébe lehet a miénk.

Alaposabban is szemügyre vettük a Fernbus Simulator legújabb kiegészítőit, a november 30-án megjelent ComfortClass HD és Multimedia Package DLC-ket. Új buszok, zene, a végtelen országút, na meg az utasok. Tartsatok velünk! A ComfortClass HD a Fernbus Simulator második járműves kiegészítője. Öt különböző buszt tartalmaz, az S515 HD, S516 HD, S516 HD-2, S517 HD és S519…

Fernbus Simulator - Comfort Class HD

Modell - 9.5
Hangok - 8
Ár/Érték - 8.5

8.7

/10

Kellemes kiegészítő lett a ComfortClass, ajánlott beszereznie mindenkinek, aki unja már az Oroszlánokat. Korrekt minőség, korrekt áron, de már ideje lenne a maradék hibákat is javítani.

ÉRTÉKELD! 4.58 ( 4 értékelés)
9
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések