Keresztül Budapesten – A 7-es buszcsalád

A fővárosi témák a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, és nem csak a hazai, de a külföldi OMSI játékosok körében is. Jelenlegi interjúnk alanya a 7-es buszcsalád. Tartsatok velünk egy Budapestet átszelő utazáson.

  • Kezdésnek pár szóban bemutatnátok a projektet?

Pályánk 2014-2015 körül játszódik, és a 7-es buszcsaládot, valamint mellette még pár nyugodt kertvárosi buszvonalat mutat be. A 7-7E-107 építését a két végállomástól kezdtük, a dél-budai, illetve az újpalotai és belvárosi részekről.

7es_buszcsalad_interju_3

  • Milyen járatokat terveztek, és merre futnak?

Először is tervezzük a város egyik legforgalmasabb járatát, a Budapestet átszelő 7-es járatot, amely az albertfalvai és az újpalotai panelrengetegeket köti össze a város némely forgalmasabb csomópontjával, a belvároson és Zuglón keresztül. Tervezzük még a 7-es 2014-ben megcsonkított expresszjáratát, a 7E-t, amely az újpalotai lakótelep és a Blaha Lujza tér között közlekedik. Leginkább a metróra ráhordó szerepet tölt be, és csak a forgalmasabb csomópontokon áll meg. Illetve itt van még a 107-es járat is, amely a 7A járat utódjaként jött létre, meghosszabbítva Újpalotáig, és a pesti oldalon expresszjáratként üzemelt, és 2016. június 3-án közlekedett utoljára.

Ezeken kívül még egy nyugodt kertvárosi járatot is tervezünk, ami Sashalom kertvárosi területeit, és az újpalotai Késmárk utcában található ipartelepeket köti össze az Örs vezér terével, és a Bosnyák térrel, mely 277-es jelzéssel fut.

Illetve lesz még pár vonal, de ezeknek a mivoltát még nem fedjük fel.

7es_buszcsalad_interju_1

  • Miért pont ezeket a járatokat választottátok?

Leginkább személyes kötődések miatt, mégis csak jó lenne otthoni környezetben vezetni.

  • Hányan dolgoztok a pályán? Mikor és hogyan találkoztatok az OMSI-val?

A pályán jelenleg ketten dolgozunk folyamatosan, emellett segítenek még páran. Nekik ezúton is köszönjük a segítséget!

11-17 (Feri) : 2013-ban, amikor még csak ismerkedtem az OMSI-val, az a kósza gondolat ütötte meg a fejem, hogy megépíteném a budapesti 7-es buszcsaládot, mivel napi szinten használom, és nagyon szeretem a nyüzsgő belvárosi hangulatot. Azóta többször újra lett kezdve a pálya, egyre jobb, és jobb munkát produkáltunk, végül 2015 júliusa óta egy véglegesnek szánt verzión dolgozunk.

florian99: 2014 novemberében egy gameplay videón keresztül ismertem meg a játékot, 2015 júniusáig még csak játszottam a játékkal, majd utána kezdtem megismerkedni az Editorral. A 7-es buszcsalád építéséhez 2015 nyár végén csatlakoztam, azóta folyamatosan segítem a pálya fejlesztését.

7es_buszcsalad_interju_6

  • Hol tart jelenleg a projekt?

A pálya többször újra lett kezdve, legutóbb 2015 őszén. Az útszerkezet a 7E és a 277-es vonalára teljesen kész, jelenleg ezek pontosításán dolgozunk, emellett egyedi objektumok készítése is zajlik.

  • Mennyire lesz egyedi a pálya? Saját objektumokból építkeztek?

A kereszteződések és a legtöbb épület modell saját, ezeken a legtöbb textúra egyedi.

7es_buszcsalad_interju_5

  • Milyen buszokat láthatunk út közben?

Ezen különösebben még nem gondolkoztunk, valószínű olyanokat, amik leginkább illenek a környezetbe, és még gépbarátak is.

  • Okozott eddig valami különösebb nehézséget?

Igen, a Keleti pályaudvar kereszteződés lemodellezése, mert ehhez kevés képanyag állt rendelkezésre.

7es_buszcsalad_interju_2

  • Gépigény szempontjából mire számíthatunk?

Mivel a pálya nagyon sok forgalmas csomópontot fog tartalmazni, mint például Baross tér, Örs vezér tere, Blaha Lujza tér és a budai rakpart, így valószínűleg a gépigény magas lehet, de mindent megteszünk azért, hogy mindenki számára játszható legyen.

  • Megjelentést illetően vannak-e már terveitek?

Pontos megjelenést még nem tudunk, de az első verzióban a várost átszelő 7-es, a gyorsított, zónázó változata a 107-es, illetve a  megcsonkított expresszjárata a 7E, és emellett még a kertvárosi 277-es járat lesz vezethető.

7es_buszcsalad_interju_4

Köszönjük a válaszokat! A további munkálatokhoz és a jövőbeni projektjeitekhez sok sikert, és jó szórakozást kíván az OMSI+ csapata!

Ha megtetszett a pálya, akkor dobjatok egy like-ot és kövessétek a készítők Facebook oldalát, ahol további infókat kaphattok a fejlesztés menetéről: https://www.facebook.com/omsi7busz

Hozzászólások
Hasonló bejegyzések