HIBAÜZENETEK, ÖSSZEOMLÁSOK

Kihez kell fordulni, ha probléma van a letöltéssel, regisztrációval, aktivációval vagy az Aerosoft Launcher-rel?

Ha neked ezekkel van problémád az Aerosoft Support-hoz fordulj. Az Aerosoft Launcher indításához szükséges a .NET Framework 3.5-ös verziója.

Sokszor telepítettem az OMSI-t, és már nem engedi. Mi a teendő?

Az OMSI-t, mint a legtöbb programot (pl. Windows) maximum ötször lehet aktiválni. Ezek után ha írsz az Aerosoft Support-nak akkor lenullázzák neked.

Megvan a dobozos verzió, de nem tudom telepíteni az 1.01-es frissítést.

A dobozos verzió tartalmazza az 1.01-es kiegészítőt, ezért nem lehetséges telepíteni hozzá.

A fájl nem található: "d3dq28.dll"!

Telepítsd újra a DirectX-et.

Miért dob olyan hibaüzenetet az OMSI, hogy „File access denied” („Dateizugriff verweigert”)?

Ha Windows Vista vagy 7-es operációs rendszert használsz az OMSI-nak Adminisztrátori jogokkal kell futni. Jobb klikk az ikonra -> Futtatás rendszergazdaként.

A busz irányíthatatlanul ugrál.

Ez akkor történik amikor az FPS nagyon alacsony (6-7 körül, érzékenyebb pályákon akár 8-10-es értéken is). Állíts a grafikai és/vagy az AI beállításokon, vagy próbáld meg a „Minimum” vagy „PC of 2006”-os alapbeállításokat.

Vezetés közben a képernyő hirtelen fekete lesz.

Néha (különösen az NVIDIA kártyáknál) előfordulhat, hogy az illesztő program lefagy. Az OMSI 1.01-es verziójában egy rövid pillanat után automatikusan helyreáll.

Amikor egy pályát töltök be, kidob olyan hibaüzenetet, hogy hozzáférési hiba ("Zugriffsverletzung").

Ez általában akkor történik, amikor a menetrendben valami hiba van. Csináld meg újra a menetrendet. Mielőtt megcsinálnád töröld a a „TTData” mappa tartalmát (biztonsági mentést csinálj előtte!). Ha nem saját pályáról van szó, akkor a maps-ból töröld ki a pálya mappáját, majd másold be újra.

Az IBIS azt írja ki, hogy „Falsche Route”.

Ha a vonal és az útirányszám jól van megadva, akkor valószínűleg rossz fájlt választottál ki a busz betöltésénél a Depot résznél. Ha újra betöltötted a buszt, de még mindig nem jó akkor valószínűleg rossz a depot („.hof”) fájl.