Ez történt októberben

Ez egy kivételesen eseménytelen hónap volt, ennek megfelelően az e havi összefoglaló is karcsúbb a szokásosnál. Azért igyekeztünk nem üres kézzel érkezni. 5 éves lett az OMSI+, Fernbus Simulator, bolygóajtós 280, retro Óbuda, íme, ez történt októberben.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
A fejlesztők igencsak csendben voltak egész hónapban, mindössze egy bejegyzést tettek közzé, amiben Julian düsseldorfi villamosa pózol.

Fernbus Simulator – TML-Studios
A szerkesztőség új kedvencéhez folyamatosan érkeznek a kisebb-nagyobb javítások a béta frissítési csatornán. Az 1.15-ös verziószámú frissítés a játék eddigi legnagyobb és legkomolyabb javítása lesz. Megújultak a fényhatások, javult a játék teljesítménye és megannyi apró és bosszantó hiba javítva lett. A véglegesnek szánt kiadás sincs már messze.
Régóta nem volt devdiary sem, de a srácok mindenkit megnyugtattak, a következő videós fejlesztési napló november 7-én, délután 2 óra körül várható.
Végül pedig előrendelhető az Aerosoftnál a játék platinum kiadása. A közel 40€-s kiadás az alapjáték tartalmán felül tartalmazza a Neoplan Skyliner, ComfortClass HD (S 515 HD, 516 HD/2, 516 HD, 517 HD, 519 HD), Anniversary Repaint Package, Multimedia Package és Usedom DLC-ket.

Ikarus 280.xx – BusTrainz
Hónap elején megjelent az első hivatalos frissítés a Citybus i280.02-höz. Itt írtunk róla. Megtudtuk, hogy a Regiobus i280.03 külön kiegészítőként fog megjelenni, melyben több helyközi kivitelű 280-as is helyet kap majd, és lesz köztük bolygóajtós kivitel is. A 280.33-as altípus elkészült, valamikor a jövőben érkezik a 280.02-es mellé, egy frissítésben, továbbá tervezik még a .48-as és .64-es altípusok készítését is, de ezekről bővebb infót még nem tudunk.

regiobus280_bustrainz_2017_okt

MB O303 – Perotinus
Augusztus közepe óta nem érkezett új hír a projektről, de nincs miért aggódni, halad előre, csak lassan. Perotinus munka miatt nem igazán ért rá a busszal foglalkozni, jelenleg is Chrizzly92, az MAN Stadtbusfamilie DLC és az NG 312 mod készítőjének műhelyében áll, ugyanis bizonyos fizetős projektek (Solaris new Urbino) elsőbbséget élveznek. Egyébként a fűtés és levegőkeringtetés, az áramellátás, valamint jó pár egyéb script teljesen újra lett írva.

Volvo 7700A – Skinner_11
A készítő újramodellezte a busz üléseit, ráadásul kapásból kétféle üléshuzattal.

SOR NB12 – 487376
A csehek városi buszai még nem igazán mutatták meg magukat a játékban, most is csak egy pár renderkép érkezett, de legalább tudjuk, hogy él még a projekt.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
A pályához készülő Ikarus 55-ös hangjai is alakulnak.

Projekt Rzeszów – Milosz20
Félig-meddig valós pálya két járattal, Bł. Karoliny és Łukasiewicza között.

Új megjelenések:

  • Megjelent a HafenCity – Hamburg modern kiegészítő OMSI 2-höz. A DLC bemutatására szerkesztőségünk egyik tagja már rá is vetette magát, remélhetőleg hamarosan elkészül vele.
  • Ha már HafenCity, a kiegészítővel érkező hibrid Volvók majdnem olyanok, mint amilyenek a fővárosban szolgáltak, így természetesen nem úszhatták meg a budapestiesítést.
  • Krefrath harmadik kiadása is elérhetővé vált, benne összesen 19 vezethető járat, városok, falvak, átfestések és saját jegycsomag.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések