Ez történt novemberben

Megkezdtük az év utolsó hónapját, nyakunkon az ünnepek. Ezúttal jóval izgalmasabb a felhozatal, mint a korábbi hónapokban, akadnak visszatérő projektek, de újdonságokból sincs hiány. Rendhagyó módon pályákból nem találtunk semmi olyat, ami megfogott volna minket, de a buszok valamelyest kárpótolnak. Íme a 2017-es esztendő utolsó összefoglalója, ez történt novemberben.

Fernbus Simulator – TML-Studios
November 7-én megjelent egy újabb videós fejlesztői napló, benne némi infóval a játék aktuális nagyjavításáról és a közelgő kiegészítőkről. Másnap meg is jelent az 1.15-ös frissítés, amitől új erőre kapott a játék. A fejlesztői naplóban elhangzottakról itt írtunk részletesebben. 14-én megjelent a Usedom DLC, ami a német-lengyel határnál fekvő kis szigettel bővítette a játék alap térképét. A hónapot pedig a ComfortClass HD és a Multimedia Package DLC-k megjelenése zárta. A kiegészítőket alaposabb tesztnek is alávetjük, ahogy időnk engedi, és ne feledjük, a buszokat december 7-ig 25%-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg.

Autosan H9-21 – Nick
Minden különösebb kommentár nélkül, csak képeket posztolgat a készítő, de azért látszik, hogy a korábban megjelent H9-21 fejlesztése nem állt meg, és további változatok vannak készülőben.

MB Intouro – Setra “Homer”
Lassan, de biztosan halad előre az Intouro projekt. Sajnos a készítőnek munka és magánélet mellett gyakran nem marad ideje és kedve folytatni a buszt, de jó munkához idő kell. Egyszer elkészül ez is.

Regiobus i200 – BusTrainz
Folyamatosan halad a helyközi 280-as fejlesztése. Belekerültek a csomagtartók, készülnek festések és scriptek, és ha minden igaz, a bolygóajtós és ráncajtós kivitel mellett két további ajtóváltozat is helyet kap a csomagban. Ezt megerősítette egy videó is, amin a BusTrainz csapat 2018-ra vonatkozó terveit láthatjuk. Mindeközben a Citybus i280-hoz ingyenes frissítésként érkező 280.33-as altípus is megközelítette a célvonalat.

Setra S 213/215 RL – Tristan98
Majd’ háromnegyed éve nem érkezett semmilyen hír a buszról, de megtört a csend. Aggódnunk nem kell, a projekt él. Jelenleg az ajtókon és azok animációin folynak a munkálatok, Perotinus pedig a scriptekben segédkezik. Az alábbi képen az első ajtószárnyat láthatjuk, amire felkerültek a fűtőszálak.

Setra S41x – Pedro Vendeira 
Az O405/G után úgy tűnik újabb DLC fejlesztésére adta a fejét a készítő. Ezúttal a Setra helyközi 400-as sorozatára esett a választás. Részleteket még nem tudunk róla, egyelőre csak a képeket csurgatja a hivatalos fórumon.

Volvo 7700A – Busfahrer-JJ
A készítő ezúttal a busz magyar változatát mutogatta, ami Skinner_11 és padarmartin közbenjárásának köszönhetően jött létre. A munkálatok többnyire befejeződtek a buszon, még nemeza bütyköl a műszerfalon.

Új megjelenések:

  • Kezdjük a fizetős tartalmakkal, és igazából itt be is fejezzük, ugyanis se új busz, se új pálya, se új mod nem tette tiszteletét, legalábbis azokon a helyeken, ahonnan az infókat gyűjtjük. Ellenben igazi DLC özönben volt részünk, ugyanis hó elején debütált az Add-On Metropole Ruhr, benne több, mint 50 buszjárattal és a 4. generációs Solaris Urbinoval. Ezt követte a svájci SimGames által fejlesztett Luzern, melyben egy Citaro faceliftet terelgethetünk a luzerni 24-es buszjáraton. Majd kaptunk egy újabb MI utascsomagot, végül pedig megjelent a Halycon-féle Bremen-Nord, benne az n+1. Lion’s Cityvel, és 5 vezethető járattal.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések