Ez történt márciusban

A kellemes tavaszi kezdést hamar felváltotta még egy kis tél, majd szürke, esős idővel búcsúztattuk a hónapot. A kinti pocsék idő elől a szobákban kerestünk menedéket. Szerencsére nem kellett unatkozunk, jó pár új letöltés érkezett, frissült néhány kiegészítő, és új szereplők is bekerültek az e havi összefoglalóba. Ez történt márciusban.

Fernbus Simulator – TML-Studios
Március elsején debütált az 1.17-es verziószámú frissítés nyílt béta verziója, majd hó végén megérkezett a végleges kiadás is, benne olyan régóta várt újításokkal, mint a force feedback effektek vagy az állítható sofőrnézet, de emellett számtalan hibajavítás is történt. Az erről készült fejlesztői naplót ide kattintva nézhetitek meg. Végül pedig az Ausztria+Svájc DLC megjelenése sem lehet már messze, gondoljuk ezt az alábbi Facebook bejegyzésből.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
A fejlesztők megnyugtattak minket, hogy még életben vannak, de jelenleg nincs sok mutogatni valójuk. A pályaszerkesztőn folyik a munka, melynek a  stabilitását, teljesítményét és használhatóságát javítják. Addig is kaptunk egy jelenetnyi Düsseldorfot, itt pedig a már említett pályaszerkesztőből kaptunk egy kis ízelítőt.

Citybus i280 – BusTrainz
Még mindig a 280.33-as a téma, remélhetőleg már nem kell sok, hogy megjelenjen. A fejlesztők bejegyzései alapján számtalan festést kapunk a típushoz.

Neoplan Tourliner – johnlee213
A készítő másik projektje, az A95-ös Lion’s City már szerepelt korábbi összefoglalóinkban, és most egy másik busz fejlesztése is elkezdődött. A típus legrövidebb, 12 méteres változata készül, jobb és bal kormányos kivitelben.

Setra S 315 NF – Stapellurch
A januári összefoglalóban már szerepelt ez a busz, de akkor még nem volt dedikált fórumtémája. Most viszont már van, így megtudtunk további részleteket. Körülbelül egy éve dolgozik már a készítő a buszon, és címben szereplő típus Euro 2-es változatát készíti, automataváltóval, lengőajtókkal, tetőn elhelyezett klímával, a második ajtónál pedig babakocsi tárolóval. A képeken látszik, hogy a buszon rajzolt textúrák díszelegnek, és úgy néz ki maradni is fognak, mivel a készítőnek nincs megfelelő képanyaga a textúrázáshoz, de azért mindent megpróbál, hogy a végeredmény a lehető legvalósághűbb legyen. A busz jelenleg ~600 ezer poligon, de ez mindenképpen csökkenni fog a jövőben. Jelenleg a busz külsejének modellezése folyik.

Volvo 7700A – BusfahrerJJ, Skinner_11
Pörögnek a Volvo projektek, amíg a budapesti változatok modelleződnek, addig a srácok szépen kipofozzák BusfahrerJJ eddigi munkáját. Többek között készültek új dísztárcsák, javítottak a busz gépigényén és nagyjából az összes hazai volán társaság festése elkészült hozzá. Mindeközben új hangok is készülnek, Rattinak köszönhetően.

Brno – Bystrc – Etrusan
A pálya több, mint 50%-a már készen van.

Gothenberg 2018 – Roland15
A készítő neve mindenkinek ismerősen kell, hogy csengjen, több népszerű pályát is köszönhetünk neki, mint amilyenek például Rheinhausen vagy Neuendorf. A mostani projekt neve sem idegen, de ennek a pályának semmi köze az öt éve megjelent elődhöz. Ez ugyanis amolyan bónusz tartalom lesz a Bremen-Nord kiegészítő tulajdonosainak, ebből az is következik, hogy a pálya működéséhez szükséges lesz az előbb említett kiegészítő megléte. Pillanatnyilag az 1-es és 2-es járatok készülnek, melyek a vasútállomástól indulnak majd, de további járatok is tervbe vannak véve.

Kulturstadt Rotha – ICEkalt & MGT-K
A villamosos tartalmak népszerűsége sok moddert megihletett már, íme egy újabb variáció a témára.  A körülbelül 103000 lakosú fiktív várost három villamosvonal szolgálja ki. A projekt alakulását a Facebookon is követhetitek, itt pedig a 2-es járat látható videón.

Új megjelenések:

  • A hónap első napján elérhetővé vált az MAN Stadtbusfamilie régóta ígért frissítése, így többek között megkaptuk a háromajtós szóló és négyajtós csuklós változatokat, valamint a kézi ajtóvezérlést. Észak-Bréma is megkapta a maga kis javítócsomagját, és frissült a Császárváros is.
  • Darius gondolt egyet és a Three Generations C2-eséből faragott egy kiegészítőnyi új buszt. Így született meg a Hamburger Buspaket DLC, melyben potom 9,95€-ért megkapjuk a korábbról ismert C2-es háromajtós szóló és négyajtós csuklós változatát, és a négytengelyes Capacity-t. A kiegészítő már túl van az első javítócsomagján.
  • Kartoffelphanom jóvoltából megjelent a Tatra KT4D, valamint a hozzá passzoló Eberlinsee-Schönau pálya második verziója.
  • A keleti frontról pedig Dhanny hozta el a LiAZ 5293.53-as típus 2.0-s változatát. Minőségi modell, korrekt hangok, Voith és ZF automata.
  • Végül pedig essen szó a sokadik Citaro módosításról is, ezúttal Arne J. műhelyéből érkezik a Verkehrsgesellschaft Ennepe-Ruhr mbH, azaz a VER 316-os számú kocsijának virtuális mása.

Mi pedig minden kedves olvasónknak kellemes húsvétot kívánunk!

Hozzászólások
Hasonló bejegyzések