Ez történt májusban

Kissé idejekorán köszöntött be a nyár, a hirtelen jött meleg elől a hűvös szobában kerestünk menedéket, de csak a kötelező vizsgák után. Ezúttal is sikerült csupa érdekességgel megtölteni az e havi összefoglalót. Találtunk pár francia buszprojektet, újabb címekkel nőtt a jövőben megjelenő DLC-k listája, és nem maradhattak ki a TML-Studios játékai sem. Ez történt májusban.

Fernbus Simulator – TML-Studios
A fejlesztőknek sikerült március vége óta nem hallatniuk a játékról, de szerencsére megtört a csend. A soron következő következő, 1.18-as verziószámú frissítésében számtalan olyan javítás érkezik, amiket régóta várunk már. Ki lett javítva a lejtőn lassulás, emelkedőn gyorsulás bug, optimalizálva lett a teljesítmény, és teljesen fel lett újítva a növényzet. A frissítés nyílt béta verziója hamarosan elérhetővé válik a Steam rendszerén keresztül. Ezek mellett már készülnek a stadionok is a focicsapatos DLC-hez.

Fuerteventura – TML-Studios
A fejlesztők lassan csepegtetik az infókat, legutoljára Fuerteventura északi részén található Corralejo városáról kaptunk képeket. Ez egyike a játékban szereplő 20 részletesen kidolgozott városnak.

C2 Stadtbus-Familie Vol. 1 – Halycon Media
Lassan annyi fizetős tartalom készül a játékhoz, hogy felveheti a versenyt a Dovetail Games híres-hírhedt vonatszimulátorával. Na de további szubjektivitást mellőzve, május utolsó napján landoltak új hírek a Halycon weboldalán. Ez lesz a kiadó első csak járműves kiegészítője, a tervek szerint pedig két- és háromajtós változatok készülnek a szóló és a midi modellekből, csuklósból csak négyajtós lesz, helyközi változatból pedig kétajtós szóló és háromajtós csuklós modell várható. A különböző váltó- és motorválaszték mellett többféle jegynyomtatóval, ajtóval és jegykezelővel is konfigurálható lesz a modell, a kinti és benti utastájékoztatásról pedig LAWO kijelzők gondoskodnak majd. További infókért látogassatok el a Halycon weboldalára, vagy kövessétek őket a Facebook oldalukon.

Coachbus 250.59 – Long Vehicle’s Team
Május első hetének végén mutatták be a készítők a Coachbus 250.59 nevű projektet, amit közel két éve fejlesztenek. A képek alapján igazán minőségi munka lesz, a modellek több, mint 2000 fénykép alapján készültek, az utasteret és a kasznit pedig fotótextúrák teszik még élethűbbé. A kiegészítőben várhatóan 12 különböző kivitelű és évjáratú buszt kapunk, a megjelenés pontos dátuma, valamint az ár azonban még ismeretlen, de igyekszünk folyamatosan beszámolni erről a projektről is. Aki viszont nem szeretne mindig egy hónapot várni az újdonságokra, az követheti a készítőket ezen a linken.

Heuliez GX xx7 – Fodev 3D
A francia gyártó típusai eddig még nem képviselték magukat a játékban, de ez úgy tűnik változni fog. Véletlenül bukkantunk rá a Fodev 3D csapatára, akik különböző Heuliez buszokat készítenek a játékhoz. Előreláthatólag az alábbi típusokkal számolhatunk: GX117L, GX137, GX317 (2 ajtós), GX317 GNV (2 ajtós), GX327 (2 ajtós) RTM, GX327 BHNS (3 ajtós), GX337 (3 ajtós).

Iveco Urbanway – Nerosy
Erről a projektről a tavaly decemberi összefoglalóban írtunk először. Akkor még bőven a modellezési fázisnál tartott a dolog. Azóta eltelt egy kis idő, az eredeti fejlesztő átadta a projektet egy másik fejlesztőnek, akit Nerosy néven ismer a francia busz szimulátor szcéna. A honlapjukon sajnos nem túl frissek az infók a projektről, az alábbi képet a cseh OMSI fórumon találtuk, a link alapján a Facebook-on tette közzé a készítő. A francia fórumon található bejegyzések alapján pedig – sajnos a Google fordítónak meggyűlik a baja a franciával – még egy kis félreértés is volt, miszerint nem fog megjelenni a busz. A készítő hamar tisztázta a dolgot, egyszerűen arról van szó, hogy kevesebbet fog szerepelni a Facebook csoportokban.

Karosa B741 – Karosak951
Az előző hónapban megismert Karosa megkapta utánfutóját. Kíváncsian várjuk az ingame képeket.

MB O404 DD – seppdemba
Háromtengelyes, kétszintes turistabusz, melyből mindössze egy példány készült. A prototípust 1992-ben építette a Drögmöller a Daimler-Benznek. Sorozat nem lett belőle, a Mercedes-Benz és a Setra összeolvadása után az S 328 DT mellett már nem volt igény még egy hasonló kaliberű típusra.

Renault Agora S & L – Nerosy
Egy tucat különböző kivitelű Renault, majd később Irisbus Agora (is) készül Nerosynál. Ha a szemünk nem csal, akkor a modell az Ústi nad Labem pályához készített Karosa Citybus-on alapul. Összesen 12 különböző változatot számoltunk össze, ezek vagy hosszúságban (értsd: szóló, csuklós), vagy ajtóképletben, vagy motorban térnek el egymástól. Bővebben itt.

Budapest 196/196A – The Creators
Újra hallattak magukról a fejlesztők, ezúttal egy BKK-s jegyautomatával bővült saját objektumkészletük.

Landeshauptstadt München – Simulatorenprojekte München
Ha esetleg még nem unnánk, találtunk még egy DLC-t, amiben München városába látogathatunk el, ahol a 100-as, 150-es és 153-as járatokon terelgethetünk szóló és csuklós Lion’s City-ket. Hogy ne tűnjön úgy, hogy már megint olyan buszért kell fizetnünk, amiből van ingyenes verzió is, a készítők meglepnek minket egy Hess utánfutós változattal is. A projekt 4 éve készül, és ha minden jól megy idén szeptemberben meg is jelenik. A Facebook oldalukon közzétett képek alapján egyébként a környezet egészen szépre sikerült, ami azonban nem teljesen mondható el a mellékelt Oroszlánokról. Bízunk azért abban, hogy a képek még nem a végleges állapotukat tükrözik.

Launemünde – Perotinus
Perotinus mester pályája is újabb életjeleket mutatott magáról. A több, mint 5 éve fejlesztés alatt álló pályához majd’ egy tucat új, korhű MI járművet készít a készítő.

Miskolc-Avas – Török Alex
A készítő újult erővel állt neki Avasnak. Elkezdődött a vázlat készítés, egyelőre textúrák nélkül.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
A készítő nekilátott egy újabb pályához illő járműnek, ezúttal a BKV Mukija került terítékre. Bízunk benne, hogy a LOTUS-Simulatorban is viszont láthatjuk egyszer.

Új megjelenések:

  • Megújult az OMSI Webdisk.
  • Megérkezett a 280.33-as altípus a Citybus i280 DLC-hez. Az ingyenes frissítésben teljesen új hangokat is kaptak a kiegészítő buszai. A megjelenés nem volt teljesen zavartalan, a frissen állományba vett buszok fékhibákkal, hiányzó textúrákkal és animációkkal küszködtek, de ezt néhány napra rá javították a fejlesztők. A kiegészítő frissítését a Steam automatikus végzi, az előbb felsorolt hibákra pedig egyelőre egy hotfix nyújt megoldást. Aki pedig valós logókat is szeretne, az ezt töltse le.
  • Magyar buszhoz magyar festések dukálnak, és bár a 280.02-es eredetileg az NDK-nak készült, számos példány visszakerült hozzánk. Ezen felbuzdulva készítette el U.P. a típus itthon is megfordult példányainak festéseit. Bővebben a letöltéseknél.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések