Ez történt júniusban

Kissé uborkaszezon érzésünk volt miközben a hónap érdekesebb történéseit próbáltuk összeszedni, ennek ellenére sikerült találni néhány újdonságot, a szokásos szereplők mellett. Reméljük a hivatalos fórum is hamarosan visszatér, mert a backup oldal csak hónap közepéig listázza a bejegyzéseket. Ez történt júniusban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
A fejlesztők nagyon csöndben vannak, június elején raktak ki egy képet, amin a játékhoz készülő villamosok láthatók a kocsiszínben, ezzel megtörvén az április közepe óta tartó csendet. Gyönyörködjünk a látványban.

Fernbus Simulator – TML-Studios
Megjelent a régóta várt 1.18-as verziószámú frissítés nyílt béta verziója, benne komolyabb változások a játék külsejét illetően, úgy mint új textúrák, új növényzet, javított fények és utófeldolgozási effektek, de javítottak a fizikán is, megszűnt az emelkedőn gyorsulás, lejtőn lassulás, frissült a térkép is, és ami talán a legfontosabb, tovább optimalizálták a teljesítményt. A frissítés kipróbálásához a Steamen keresztül kell jelentkezni a béta csatornára, amit a játékkönyvtárból, a játék tulajdonságainak, a béták fülön érhettek el.

Tourist Bus Simulator – TML-Studios
Megjelenési dátumot kapott a TML legújabb játéka, a korábban Project Fuerteventura néven ismert turistabusz szimulátor. A kanári-szigeteki Fuerteventurára augusztus 30-tól látogathatunk el, illetve kezd körvonalazódni a járműállomány is. Egyelőre annyit tudunk, hogy a Lion’s Coach és Lion’s Coach C modellek mellett két további jármű, egy terepjáró és egy szervizkocsi áll majd a rendelkezésünkre. Időközben készült a játékhoz egy Facebook oldal is.

ARC 134.01 – The Creators
Az elmúlt években elég sok hazai projekt félre lett állítva, amik pedig még bírják, azok is készítőről készítőre járnak, attól függően kinek van éppen ideje, vagy éppen kedve folytatni. Az ARC is hasonló cipőben jár, a már legalább 6 éve készülő buszt eredetileg Cpt. Dave kezdte, majd pár éve az OMSI Workshop vette át, végül a The Creators csapatához került, akik időközben festhetővé tették a kasznit, készítettek faceliftes változatokat, és egyéb apróságokkal tovább fejlesztették a buszt. Megjelenésről egyelőre nincs semmi hír, az alábbi videón látszik is, hogy akadnak még hiányosságok, elsősorban a beltérben, de azért jó látni, hogy nem tűnt el a süllyesztőben a projekt.

Coachbus 250.59 – Long Vehicle’s Team
A munka nem állt meg, bár játékbeli kép utoljára a hónap elején készült a buszról, akkor betekintést nyerhettünk a műszerfalra. A készítő legutóbbi bejegyzése alapján éppen a festéssablon készül.

Irisbus Citelis – Citelis_Rondeau
Roppant ígéretesnek tűnő projektet találtunk egy francia OMSI fórumon. A készítő áprilisban mutatta be készülő Citelis-ét, és már az akkori képek is igazán jól néztek ki. Azóta tovább haladtak a munkálatok, készül a beltér, illetve akad itt egy kép a busz aktuális állapotáról, kívülről.

Karosa B741 – Karosak951
Bekerült a játékba frissen modellezett kaszni, bár a részletek még hiányoznak róla. A készítő megpróbál minden nap haladni vele egy kicsit.

SOR NB18 – MAQAL Design Studio
Február óta nem érkezett hír a buszról, most ugyan megtört a csend, de csak egy kép erejéig, kommentár nélkül, amin a busz fényeit láthatjuk. A kép óriás méretben is megtekinthető, ha ide kattintasz.

Volvo 7000 – Skinner_11
A frissen modellezett VDO műszerfal már a helyén. További infók hamarosan.

Cranleigh – Oainien
Fél év után újra hírek érkeztek a pályáról, főként a korábban épített részek újultak meg.

Launemünde – Perotinus
Bár nem kifejezetten a pályához kapcsolódik, de újabb MI autó készült el, ezúttal egy MB furgon. Érdemes megfigyelni a háttérben a fákat, melyek Tristan98 munkáját dicsérik.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
Tovább szépült a Muki. Elkészült a kocsi külseje, és a beltér is szépen alakul, időközben még a hangok reszelésére is jutott idő, sőt, az Óbudai kocsiszín is kezd alakot ölteni. Mindez, és még több minden a készítő Facebook oldalán.

Új megjelenések:

  • Nem lettünk elhalmozva új letöltésekkel. Arne J. jóvoltából íme egy módosítás a Ruhr addon negyedik generációs Urbinojához, ami low entry verziót varázsol belőle, illetve Morphi kiadott egy frissítést a Scania Citywide-hoz, benne átdolgozott motor, váltó, fék és légrugó vezérlés scriptekkel, és javított hangokkal.
  • U.P. pedig folytatta a Citybus i280 kiegészítő csuklósának hazai színekbe bújtatását, ezúttal a 280.33-as altípus hazai példányain volt a sor.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések