Ez történt júniusban

Tombol a nyár. Egyik pillanatban még kánikula, másikban már trópusi eső. De sem a hőség, sem a csapadék nem állhatja útját a havi összefoglalóknak, érkezik is a júniusi adag. Ebben a hónapban főként régebb óta ismert projektek kapták a főszerepet, de érkezett két új fizetős DLC is, az új megjelenések között pedig jóformán csak pályákat találtunk. Ez történt júniusban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Nem volt különösebb mozgolódás a LOTUS háza táján, a fejlesztők mindössze egy bejegyzést tettek közzé egész hónapban, a GT6N tetején található berendezésekről. A hozzászólásokból viszont kiderül, hogy a megjelenés után egy frissítés keretén belül érkezik majd fogaskerekű támogatás is a játékhoz.

Ikarus EAG 395 – JXBell
Rattinak hála már nem csúszik a kuplung a buszban, be lett kötve a retarder, és a hangok is további finomhangoláson estek át. Mindeközben pedig újabb festések készülnek a festőműhelyben.

Jelcz M125M – KajotT3D
Az M125M és M185M típusok még a nyári szünetben ki lesznek adva, addig is nézzük meg a szóló változathoz eddig elkészült festéseket. Ha esetleg mi is kedvet kapnánk némi festegetéshez, akkor innen letölthetjük a buszhoz készült sablont. A Conecto-ról is hamarosan érkeznek hírek.

MB O303-15 KHP-L – Perotinus
Tovább szépült a műszerfal, az utastér új függönyöket kapott, a V8 pedig a pokolban is V8.

o303_perotinus_2017_jun

MB O402 – Florian W.
Lassan alakot ölt az utastér.

o402_florianw_2017_jun

Volvo 7700 – Busfahrer-JJ
Új kerekeket és oldalsó elemeket kapott a busz.

Volvo 7700A – Skinner_11
A budapesti FLR rendszámú Volvók műszerfalának modellezése is kezdetét vette.

volvo7700a_skinner11_2017_jun

ZIS 127 – Лаймис
A nyitható csomagtartó fedelekről kaptunk néhány ingame képet, valamint akad itt még néhány igencsak mutatós renderkép is. A készítő szokásához híven ezúttal sem kommentálta a bejegyzést.

zis127_Лаймис_2017_jun

Cranleigh – tkink317
A 3-as számú járat majdnem teljesen elkészült, apróbb, főként a környezetet érintő javítások folynak rajta. Két további járat lesz még építve, az U1-es “egyetem busz”, valamint a 27-es körjárat.

cranleigh_tkink317_2017_jun

Budapest, Óbuda (1969) – Ikarusfan
Szépen alakul a retro Óbuda is, az alábbi videón a villamos szemszögéből vehetjük szemügyre a pályát. További jó hír, hogy Óbuda modern változata készen van, egyedül a menetrendeket kell még befejezni. A készítő szerint valamikor nyáron biztosan kiadásra kerül.

Oderstedt – BLV1986
Elkészült egy újabb pihenő az autópályán, és kiderült az is, hogy a pálya működéséhez az X10 kiegészítő mellett Bécs mindkét részére is szükségünk lesz.

oderstedt_blv1986_2017_jun

Új megjelenések:

  • Ebben a hónapban többnyire a pályáké a főszerep, ugyanis az e havi új gördülőállományt egyedül a csehek Ikarus E91-ese képviseli, ami egyébként annyira nem lett rossz, csak erős a gyanúnk, hogy félkészen hagyta el a fejlesztők műhelyét.
  • Két újabb fizetős kiegészítővel bővült a játék, a Busbetrieb-Simulator nem más, mint egy OMSI köré épített karrier mód, megfűszerezve némi flottamenedzsmenttel és egy kis gazdasági szimulációval, lényegében a korábban bemutatott Advanced Omnibus Driver feltupírozott változata, valamint megérkezett a második MI járműcsomag, ami főként teherautókkal és egyéb munkagépekkel bővíti a játékot.
  • Érdemes kipróbálni az O305G-hez készült mátrixkijelzőt és AFR200 nyomtatót tartalmazó módosítást. Első blikkre kissé típusidegennek hathat a mátrixkijelző a típuson, de a valóságban sem ismeretlen ez a megoldás. A Bahnbus mod megléte nem szükséges a módosítás helyes működéséhez.
  • 5 év fejlesztés után megjelent Lublin városának virtuális mása. A pályán az 55-ös busz vonalán vezethetünk, ami körülbelül 14 km bejárható utat és 500 valós objektumot jelent. Hosszú évek munkája van Wroclaw aktuális, 0.3-as verziójában is, amiben a 119-es, 125-ös, 325-ös, 241-es és 251-es járatokon vezethetünk. A vBusból ismert Mączno nevű pálya szintén majd’ fél évtized fejlesztés után elérkezett az OMSI világába is. A felsorolást pedig Helsinkivel zárjuk, ami a 70-es évek végén lerombolt, majd újraépített Pasila városrészben közlekedő 23-as busz mindennapjait mutatja be.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések