Ez történt júliusban

Folytatjuk tudósításunkat a nyári uborkaszezonról. Ezúttal a hivatalos fórum kimaradt a szórásból, ugyanis június közepe óta nem sikerült befejezniük a karbantartási munkálatokat az oldalon, sőt, már a backup oldal sem elérhető. Mindezek ellenére sikerült egy kisebb csokornyi érdekességet összeszednünk. Kissé megkésve, de íme, ez történt júliusban.

Fernbus Simulator – TML-Studios
Régebben volt már szó a Fernbus Simulator focicsapatos kiegészítőjéről, ami úgy tűnik mostanra olyan stádiumba került, hogy megérett a mutogatásra, sőt, a készítők nyereményjátékot is tartanak a Facebook oldalukon. Ezen kívül pedig el lett csúsztatva a Tourist Bus Simulator megjelenése október 25-re. Bővebben a 22. DevDiary-ben.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
A hivatalos Facebook oldalon június közepe óta csend honol, Julian azonban folyamatos gyártja a bemutató videókat.

Autosan H9 – Nick
Tovább szépül az Autosan, bár azt pontosan nem tudjuk mit akart mutatni a készítő az alábbi képen. A fordító szerint furnérlemezekről és műanyag műszerfalról van szó, de ezek nyoma nem igazán látszik. Mindenesetre várjuk a megjelenést.

Citybus 628c LF – KajotT3D
Idén áprilisban írtunk utoljára az egykoron Conectonak indult projektről, amiről eltűntek a márkajelzések, azóta pedig nem érkezett róla hír, egészen mostanáig. A készítő szerint egyelőre még csak fontolgatják a fizetős kiegészítőként való megjelenést, mindenesetre a videó alatti hozzászólások arról árulkodnak, hogy a játékosok ezt egyáltalán nem bánnák. Hamarosan lehull a lepel a busz új hangjairól is, addig is vegyük szemügyre az utasteret.

Citybus i2X0 – BusTrainz
Hosszabb csend után újabb hírek érkeztek a BusTrainz csapatától. Bemutatták a következő kiegészítőjük főszereplőjét, a 260-as sorozatot, abból is a .50-es altípust, és érkezett néhány kép a helyközi kialakítású 280-asokról is, köztük egy bolygóajtós kivitelről és a Manika-féle, nyomokban MAN alkatrészeket tartalmazó SN-DL 57-ről.

Coachbus 250.59 – Long Vehicle’s Team
A nem rég apróbb ráncfelvarráson átesett modell már futja az újabb próbaköröket.

MB Intouro – Setra “Homer”
A készítő a busz belterét színesíti, és mintha némi rásütött árnyékolás is felfedezhető lenne a képeken, különösen a padlón.

Solaris Urbino LE – Sobol
Lengyelek ismét kezelésbe vették a Solarist, ezúttal LE, azaz low-entry, vagyis alacsony belépésű változat készült belőlük. A 8.9 és 15 méteres modellek béta verziói már letölthetőek a Strefa-OMSI.pl fórumról, a 12 és 18 méteres változatok még készülnek. Ide kattintva videón is láthatjátok a 15 méteres változatot, CNG hajtású motorral.

Volvo 7700A – BusFahrerJJ, OMSI Workshop
Újabb hírek a nemzetközi Volvo koprodukcióról. A kormánykerék új textúrát kapott, a rendszám formátuma cti-vel cserélhető, attól függően, hogy német vagy magyar változatot szeretnénk, a rendszám kiírása pedig dinamikusan történik. Belül a rengeteg apró javításon kívül említésre méltó a végre üzemelő hőmérséklet kijelzés. Egyelőre úgy néz ki, sikerül tartani a még idén nyáron történő kiadást.

MZKP Strzelce – MZKPstrz
Újabb ígéretes lengyel pálya bukkant fel, ezúttal a Facebookon. A projekt oldala június közepe óta él, és ha jól értelmeztük a bejegyzéseket, akkor legalább 6 járatot kapunk, melyek iskolákat, vasútállomásokat és egy kórházat kötnek össze a város különböző részeivel.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
Az alábbi videón végigrobogunk a pályán bejárható villamosszakaszokon az 1000-es fedélzetén, ami megkapta a Muki hangjait, így valamelyest élethűbb élményt nyújt, mint a Konstal hangjaival. Emellett a készítő tovább reszelte a Faros hangjait, valamint új, korhű MI autókat is készített, amik hatalmasat dobnak a hangulaton, csak az árnyék hiányzik még alóluk. A megjelenés egyelőre nem ismert, de nem semmi lesz, ha egyszer elkészül.

Starigrad – Teutonic
Joggal örülhet a készítő, ugyanis megtalálta az elveszettnek hitt pályájának fájljait a régi gépén. Remélhetőleg ezzel új lendületet kap a projekt. Mi szurkolunk neki.

Új megjelenések:

  • Ezúttal nem részleteznénk az új megjelenéseket, helyette inkább a nemrégiben rebootolt OMSI Webdisk felé irányítanánk az érdeklődőket, ahová úgy tűnik, hogy a modderek elkezdték feltölteni portékáikat, most, hogy a hivatalos fórum másfél hónapja karbantartás alatt áll. Erre tessék: OMSI Webdisk.
  • Na jó, ez még belefér, a lengyelek vágtak egy harmadik ajtót a Ruhr-addon Urbinojára, amit ide kattintva letölthettek.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések