Ez történt júliusban

A rövidke frissítő hidegfront után érkezett gatyarohasztó hőhullámban főve búcsúztattuk a júliust, és megkezdtük a nyár utolsó hónapját. Unatkozni szerencsére nem kellett, bőséggel akadt újdonság. Nem tétlenkedett az Oriolus Software, újabb hamburgi DLC érkezik, újra trolit készítünk, ismételten vezethetünk pesti aszfalton, és új letöltések is érkeztek szép számmal. Ez történt júliusban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Immáron lehetséges a váltókat állítani a játékban, így a hamburgi V6E-nek van mit megvilágítania. Megnézhettük a düsseldorfi villamost éjszaka, kaptunk egy kis ízelítőt a felsővezeték rendszerről is, és 360°-ban nézelődhetünk a GT8S utasterében.

HafenCity: Hamburg modern – Darius Bode
Az OMSI 2 legújabb kiegészítőjében ismételten Hamburgba látogatunk, ahol szóló, csuklós és hibrid 7900-as Volvók volánja mögül csodálhatjuk a kikötővárost. Beharangozónkat erre találjátok.

hafencity_dariusbode_2017_juli

Ikarus 280.94 (GVM) – Ikarusfan
Óbuda után/mellett a készítő nekiállt egy Ikarus 280.94-nek is. Sajnos a játék korlátai miatt nem lehet teljesen élethűen megvalósítani, de annyi baj legyen. A jármű elkészülte után letölthető lesz, várhatóan a 412T-vel együtt. Hogy legyen hol hajtani is, a 72-es trolibusz vonala is épül. Bővebb infót a projektről a videó leírásában olvashattok.

Ikarus EAG 395 – JXBell, padarmartin
Amíg Ratti tovább finomhangolja a váltót, a retardert és a hangokat, addig a fényezőműhelyben elkészült kétféle Autokraft, egy Regiobus, valamint két helsinki-i fényezés. A készítők nemzetközi sikerre törnek.

eag395_padarmartin_2017_juli

MB Conecto LF – KaJotT3D
A buszt még idén szeretné kiadni a készítő, amiről egyébként pont egy éve érkezett utoljára hír, úgyhogy lássuk mi minden történt azóta. Kétféle, egy kézzel állítható, valamint a Citarokon is megtalálható tükör közül választhatunk majd. A kormány állítható, a VDV kijelző működik, a tetőablakok elektromosan nyithatók, a műszerfalhoz készült nightmap, és számos új textúra és elem felkerült a buszra. A szóló és csuklós változatok egyaránt választhatóak Euro 5-ös (OM 906LA, OM 457LA) és Euro 6-os (OM 936, OM 470) motorokkal, valamint Voith és ZF váltóval. Sajnos azonban a készítő Citaro projektje idő hiányában félre lett állítva.

MB O303-15 KHP-L – Perotinus
Havi összefoglalóink állandó szereplője elég csendben volt a hónapban, de azért egy átdolgozott kormányt tudunk mutatni.

o303_perotinus_2017_juli

Sanos S-115 / S-200 – NemorosusMens
A jugoszláv Sanos autóbuszgyár szóló S-115 és csuklós S-200 típusai. Többféle változatot tervez a készítő, lesz trilex felnis, különböző kerékjáratok, különféle kormánykerekek, és modernebb változatokra is számíthatunk.

sanos_nemorosusmens_2017_juli

Volvo 7700, 7700A – Skinner_11 & Busfahrer-JJ
A két készítő együttes erővel igyekszik befejezni a Volvókat, ami nekünk azért jó, mert így a jármű gépigénye jelentősen csökken, és több lehetőségünk lesz testre szabni a buszt különféle setvarok segítségével. Lesz többféle ablak, Volvo műszerfal, sofőr klíma, új kerekek és a típust üzemeltető hazai társaságok festései. Örülünk, Vincent?

volvo7700_skinnerjj_2017_juli

Börzsöny-Fiktív Újratöltve – U.P., Routeres
Újabb adag objektummal bővült a készítők rendelkezésére álló készlet, ezen felbuzdulva pedig egy újabb település lett elhelyezve a pályán.

Cranleigh – Oainien
A 3-as járat elkészült, már csak optimalizálni kell kiadás előtt. Közben az egyetembusz is kapott egy kis szerepet. Az U1-es busz körülbelül 20 perc alatt tudja le a buszpályaudvar és az egyetem közötti útvonalat. Ezen a szakaszon még sok a munka, bizonyos részletek még hiányoznak, valamint a gépigénye is magasabb a kelleténél.

cranleigh_oainien_2017_juli

Eberlinsee – Kartoffelphantom
A megjelenés óta nem tétlenkedett a készítő, nem csak új részeket készített, hanem elkezdte felfrissíteni a már meglévőket is.

eberlinsee_kartoffelphantom_2017_juli

Launemünde – Perotinus
A készítő új bokrokkal igyekszik feldobni a környezetet.

launemunde_perotinus_2017_juli

Oktyabrsk – Bushido
Tavaly november óta semmi hír nem érkezett a pályáról, a csendet végül egy nem is akármilyen bejelentés törte meg. A készítő szerint a pálya kiadása augusztus vagy szeptember végén várható.

oktyabrsk_bushido_2017_juli

Új megjelenések:

  • Hónap elején megjelent driver37RUS Karosa csomagja, benne a C734, C834, C934 és B732 típusok különféle változataival. Pár nappal később megérkezett CoYoTeK és Invis Jelcz M11-ese is, igaz a készítők szerint csak béta változat. Hó közepén kiadásra került egy módosítás a Karosa C954E-hez, ami Irisbus Axer-t varázsol a típusból, Jujudu29 jóvoltából.
  • 4 év munka után megjelent Óbuda, benne 4+2 vezethető buszjárattal (34, 106, 26, (2)37, 145-146), és körülbelül 30 kilométernyi bejárható útvonallal. Ha a pálya önmagában nem lenne elég, szép számmal kaptunk új járműveket is, köztük egy AI képes Ikarus 260.46-ot, egy vezethető turista kisbuszt, egy elektromos kisautót, egy vezethető nosztalgia villamost (1000-es) és egy vezethető régi HÉV mozdonyt (LVII 83). A menetrend sajnos nem készült el, de lelkes modderek már dolgoznak rajta, és az első letölthető változat el is érhető ide kattintva.
  • Aki esetleg nem lenne elégedett a Citybus i280 DLC buszának menetdinamikájával, vagy hangjaival, az mindenképpen tegyen egy próbát ezzel a frissítéssel.
  • Morphi június végén egy elég komoly adatvesztéssel járó merevlemez hiba áldozata lett, és úgy volt munkásságát be is fejezi, de egy ilyen hobbit nem könnyű feladni, így újra felült a nyeregbe, és sorra adja ki a hangcsomagokat. Két aktuális módosítása a gyári NL/NG típusokba rak ZF váltót, valamint a Three Generations buszai is kaptak némi törődést.
  • Végül pedig a pesti téma kedvelőinek kedvezünk Florian99 új reptér busz festésével, amit erre találtok.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések