Ez történt januárban

Összefoglaló sorozatunkban immáron negyedik éve igyekszünk tudósítani hónapról hónapra a (nem csak busz)szimulátor világ érdekesebb történéseit. Mindenféle különösebb változtatás nélkül, a megszokott címekkel és formátummal kezdjük meg az új évadot. Akad néhány új versenyző, és új megjelenések közül is  tudunk válogatni. Ez történt januárban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Bár a játék Facebook oldalán december vége óta csend van, Julian YouTube csatornájára azért csordogálnak fel a LOTUS-os tartalmak. Ezúttal a játék tartalomkezelő eszközéről, azaz a Content Tool-ról kaptunk egy kis videót.

Fernbus Simulator – TML-Studios
Korábban írtunk róla, hogy képkészítős nyereményjátékot tartanak a TML-es srácok, a verseny véget ért, a nyertesek munkáit erre találjátok. A játékkal kapcsolatban elég nagy a csend, hivatalos bejelentés december óta nem volt, viszont a moderátorok megnyugtattak minden aggódó játékost, hogy a fejlesztés nem állt le, a következő frissítésben számos olyan funkcióval bővül a játék, aminek biztosan örülni fogunk, és (újfent) javították a problémás teljesítményt.

Citybus i280 – BusTrainz
A 280.33-as altípus egy ingyenes frissítés keretén belül érkezik majd a kiegészítő tulajdonosainak garázsába. A képek alapján úgy véljük a minőséggel ezúttal sem lesznek gondok.

Irisbus Citelis 12 – Effeuno4ever
Új projekt indult, mert a készítőnek nem tetszett az OMSI-ban már létező Citelis. Jelen buszból háromajtós modell készül, Actia műszerfallal, Aesys vagy Ameli LED kijelzővel, Fainsa Metropolis típusú ülésekkel, Voith váltóval, és lesz CNG hajtású változat is.

MAN Lion’s City széria – Оливер
Úgy tűnik nem lehet megunni az oroszlánokat. További változatok készülnek a V3D-féle A21-esen alapulva, mint amilyen például a képen is látható A36. Ugyanitt egy A26-os kivitel keres VDV műszerfalat, kerék textúrákat és némi belteret.

MB O303-15 KHP-L – Perotinus
Lassan, de biztosan halad a cél felé az O303-as. Időközben belekerült a Bahnbus-os modellekre jellemző Almex nyomtató is, amit természetesen a megfelelő setvar használatával ki is kapcsolhatunk.

Setra S315NF – Stapellurch
Dedikált fórumtémája még nincs, egyelőre csak két Blender rendert kaptunk, de a látottak alapján nem lesz gond a minőséggel.

Tatra KT4Dtm / T6A2m – Kartoffelphantom
Jó ideje nem hallatott magáról a projekt, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a játékosok elkezdtek nyugtalankodni, amit a készítő egy a projekt helyzetéről szóló bejegyzéssel hivatott enyhíteni. A KT szépen halad, a scriptek és hangok finomhangolása mellett jutott idő a modellel is foglalkozni. Lehetőségünk lesz setvarokkal testre szabni a villamost, így más közlekedési társaságoknál használt kivitelt is varázsolhatunk belőle. Aki bírja a Let’s Play műfajt, az az alábbi videón mozgás közben is láthatja a tuját.

Tatra T5C5 – Skinner_11
Egyelőre csak egy renderkép tűnt fel róla a hivatalos fórum hasábjain.

Volvo 7700 – Skinner_11
Vizsgák között jutott ideje a készítőnek a modellezéssel foglalkozni. Ezúttal az BKV 2012-ben forgalomba állított ex-Veoliás Volvóin volt a sor.

Volvo 8700LE (B12BLE) – IBGTVFD, Ratti
Rattiék videós formában csepegtetnek infókat a buszaik fejlesztéséről. Ezúttal a 8700-ast kapták lencsevégre.

Cranleigh – Oainien
Új területekkel bővült a pálya, néhány régi rész újjáépült, és készült néhány új átfestés is a pályán szaladgáló buszokra.

Eberlinsee – Kartoffelphantom
Elkészült néhány új falu, melyeket napközben a villamos, este pedig busz szolgál ki.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
A készítő sikeresen életre keltette a 1000-es típusú motorkocsit a Konstal 4N alapjait felhasználva, újraépítette a kocsiszín teljes vágányhálózatát, valamint a felsővezeték hálózatot is élethűbbre cserélte.

Új megjelenések:

  • Elkészült a helyközi változat a szóló és csuklós Citaro Faceliftből. V3D ismét alkotott, ezúttal egy vérbeli angol busz, a TransBus ALX400-as gördült ki a műhelyéből. A buszhoz megannyi festés és módosítás elérhető már. Kelet felé véve az irányt pedig itt van a LiAZ 5292-es sorozata, melynek számtalan változata elérhető már OMSI-ban, íme a legutóbbi, 5292.22.02-es megjelöléssel. Kétajtós, elővárosi típus. A januári megjelenéseket pedig a korábban megjelent Lion’s Classic városi szóló és csuklós változatai zárják.
  • Lemmental új, 3.0.9-es verziója pont ideális arra, hogy meghajtsuk valahol az új vasakat. Aki pedig szentül hiszi, hogy kedvenc busz szimulátorunk villamosszimulátorként is megállja a helyét, az tegyen egy próbát Nowe Piekary legújabb kiadásával, amin immáron már villamospálya is található.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések