Ez történt decemberben

Megkezdtünk egy újabb esztendőt, és hamarosan újabb évad veszi kezdetét a havonta jelentkező összefoglaló sorozatunkból, de először még adósak vagyunk a tavaly decemberi történésekkel. Év végére felpörögtek kicsit az események. Kaptunk egy jókora adag LOTUS-t, a TML sem tétlenkedett, valamint a lassan nyugdíjazását váró OMSI-hoz is találtunk egy-két újdonságot. Ez történt decemberben.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Pont karácsony előtt kaptunk bő fél óra tömény játékmenetet tartalmazó videót, némi (német) kommentárral fűszerezve. Akinek nem a szíve csücske a let’s play műfaj, az majd némítja a hangot, mindenesetre láthatjuk benne a düsseldorfi GT8S-t és a berlini GT6N-t, szemre vételezhetjük a grafikát, hallhatjuk a hangokat, és érdemes néha a videó bal felső sarkában rápillantani az fps számlálóra, és levonni a következtetéseket. Ha esetleg a régi tuják szerelmesei lennénk, akkor mindenképpen nézzük meg a hamburgi V6E-t bemutató videót, amiről pár napja a Facebook oldalunkon is írtunk.

Fernbus Simulator – TML-Studios
A fejlesztők az adventi vasárnapokon újabb és újabb képekkel halmoztak el minket. Igaz a főszerepet a The BUS című játék kapta, melyről néhány sorral lejjebb olvashattok, de azért az FBS fejlesztése sem állt le, az idén érkező Ausztria + Svájc kiegészítőről kaptunk néhány igencsak lélegzetelállító képet.

The BUS – TML-Studios
Ahogy feljebb írtuk, decemberben a fejlesztők soron következő városi buszos játéka szerepelt a legtöbbet. Láthattuk miként fog kinézni a virtuális irányítóközpont, valamint december 24. és 31. között minden nap újabb képeket kaptunk.

OMSI Adventi naptár
A korábbi években hagyománnyá vált, hogy az adventi hétvégéken valami plusz tartalmat kapunk. Mivel a játék támogatása 2016 decemberében hivatalosan is megszűnt, így a fejlesztőktől nem érkezett semmilyen újdonság (kárpótol valamelyest a LOTUS-os videó, lásd fent), de a közösség azért igyekezett nem üres kézzel érkezni. Kartoffelphantom jóvoltából néhány panelház objektumot kaptunk, Bimmler egy O405GN papírmodell sablonjaival lepett meg minket, végül pedig Freyfurt 2016 kapott chrono eveneteket.

Autosan H9 – Nick
Ismét kommentár nélkül.

Scania Omnicity N230UD – The Growl
A készítőnek sikerült megfelelő tervrajzokat szereznie a buszhoz, így nekiállt elkészíteni azt OMSI-ba is. A buszból helyközi, nyitott (Southern Vectis) és Lothian specifikációjú változatok várhatók. Egyelőre csak renderképeken szerepel a projekt.

Setra S431DT – Helvete
A készítő néhány hónap pihenő után visszatért, nem is akármilyen hírekkel. Először is készül egy frissítés a Lion’s Coach-hoz. Másodszor pedig, és ez a nagyobbik hír, a Setra 431DT projekttel kapcsolatban volt kíváncsi a véleményünkre. Az ilyen fajta távolsági buszokhoz illő pályák hiánya miatt kicsit hezitál a folytatással. Továbbá jó minőségű fotókból sem áll rendelkezésre annyi, mint kéne, itt különösen a beltér érintett. Megoldás lehetne egy már kész modell megvásárlása, ami nem olcsó (néhány száz dollár), a scripteket pedig a Lion’s Coach-ból emelné át.

Volvo 7700A – Busfahrer-JJ
Nemeza tovább haladt a műszerfali scriptekkel.

7-es buszcsalád – The Creators
Végül egy kis hazai. Emlékeztek még a 7-es buszcsaládról szóló interjúnkra? A fejlesztés nem állt le, a készítők a Facebook oldalukon folyamatosan írnak a pálya aktuális állapotáról.

Dopiewo  – kacper_2000
Tovább épült Dopiewo, ezúttal egy 2,5 kilométeres városi szakasszal bővült a pálya.

Új megjelenések:

  • Kaptunk egy Citaro Faceliftből átalakított S 415 NF típusú Setrát, Arne J jóvoltából.
  • És hogy legyen hol hajtani, itt van Liestal második verziója.
  • Végül pedig annyi levelet kaptunk tőletek az OMSICenterrel kapcsolatban, hogy nem győztünk hova kapni. Mi továbbra sem tudunk mit kezdeni az üggyel, nem állunk velük kapcsolatban, de szerencsére az OMSI-Empire-ös srácok elintézték, hogy az eredeti oldal helyreállításáig tőlük lehessen leszedni az OMSICenteres tartalmakat.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések