Ez történt augusztusban

Úgy érezzük igazán méltó nyárbúcsúztató anyagot sikerült összeállítanunk. A hónap első felében újra elindult a hivatalos fórum. Megújult külső, mobilbarát felület, gyorsabb betöltés, új funkciók és szerencsére (?) változatlan tartalom fogadja a látogatókat. Augusztus 21 és 25 között zajlott az idei Gamescom, és ami még jobb, hogy régen nem volt annyi járműves hírünk, mint az e havi összefoglalóban. Úgyhogy íme, ez történt augusztusban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Húzzák a mézesmadzagot a fejlesztők, ezúttal egy nagy bejelentés érkezését jelentették be. A várakozást megkönnyítendő az alábbi képet kaptuk a Tram Düsseldorf műhelyéből. A Düwag B80-as a düsseldorfi metró 1981-es megnyitására jelent meg, és a mai napig aktív szolgálatban áll. A típus játékbeli másán éppen az utolsó simítások zajlanak.

Fernbus Simulator – TML-Studios
Új busznak, vagy térképnek egyelőre nyoma sincs, a srácok viszont nagyon odavannak a Bundesliga DLC-től, amiben német focicsapatok színeiben szállíthatjuk a csapat tagjait. A kiegészítő augusztus 30-án jelent meg, a linket odalent találjátok.

Tourist Bus Simulator – TML-Studios
Újabb helyszínt mutattak be a készítők, ezúttal Morro Jable települést vehettük szemügyre. A Gamescom-on a Bundesliga DLC mellett a TBS-t is kipróbálhatták az érdeklődők, amit aztán a lelkes német simtuberek be is mutattak, íme egy példa a sok közül.

Add-on Wuppertal – Projekt Gladbeck
A nem feltétlenül minőségi kiegészítőiről ismert fejlesztőcsapat újabb kiegészítővel rukkolt elő. Ezúttal nem busz, még csak nem is villamos kapja a főszerepet, hanem egyenesen a wuppertal-i függővasút vezetőfülkéjébe pattanhatunk be. Emellett persze kapunk még egy újrahasznosított Citaro C2-est is, alacsony belépésű változatban. Bővebben az alábbi videóban.

Coachbus 250.59 – Long Vehicle’s Team
A készítő szerint hamarosan videón is láthatjuk a 250-est. Néhány mutatós képet leszámítva azonban nem lettünk elhalmozva új infókkal, de az azért kiderült, hogy már folynak az tárgyalások az Aerosofttal a kiadást illetően.

Citybus 628c LF – KajotT3D
Újabb videó érkezett a Conectoról, ezúttal a hangokkal a főszerepben. A márkajelzés helyén már Citybus logó díszeleg, tehát egyre biztosabbnak tűnik a fizetős kiegészítőként való megjelenés. Ezt alátámasztja az alábbi fórumbejegyzés is, amiből kiderül, hogy a készítő 50 złoty körül szeretné belőni az árat, ami picivel több, mint 3700 Ft, ami viszont határozottan kedvezőnek mondható. Igaz, a Facebook oldalán már 15€-ról van szó… Mindenesetre kíváncsian várjuk a további fejleményeket. A megjelenés egyébként a negyedik negyedévben várható, 12 és 18 méteres változatokat kapunk, Voith és ZF váltóval, valamint Euro 5-ös és 6-os motorokkal.

Düwag TW6000 – The Creators
Egy ideje nagyon csendben vannak a készítők, de a munka attól még nem állt le. Halad a TW6000-es típus építése, most erről hoztak egy renderképet. Majdnem minden újra lett modellezve, egy szebb, pontosabb, és a kevésbé gépigényes modell érdekében. A beltérrel is viszonylag jól állnak, a kapaszkodók nagyjából megvannak, az ülések modellezése folyamatban, a belső kijelző készen van, ajtóknál elhelyezett érzékelő szintén kész. A középső kocsirész még kissé kezdetleges, leginkább az A és a B kocsik kapják a nagyobb figyelmet.

Irisbus Citybus csomag – Tomikovec
A készítő lerántotta a leplet a projektjéről, és elárulta, hogy egy cseh Irisbus Citybus csomagon dolgozik. A busz fórumtopikja alapján három változat készül, ezek a Citybus 2071.40 és .30-as szóló, valamint 2081.40-es csuklós típusok. Főbb jellemzők, hogy a Renault műszerfal helyett VDV-féle “sofőrmunkahely” lesz a buszban, MYPOL és BUSE kijelzővezérlőket kapunk, emellett új hangok és egyéb altípusfüggő apróságok sem maradnak el.

MAN Lion’s City – mainMesh3D
A korábban Nick (Nick’s 3D-Modelle) néven futó modder új, kommerszebb nevet vett fel, így született a mainMesh3D. Kapásból valami újdonsággal állt elő, az alábbi képen az új Lion’s Cityről láthatunk egy igencsak meggyőző renderképet. Vajon ebből is fizetős kiegészítő lesz?

Renault Agora L – Kylhian
A májusban indult projekt VonShark csuklós Agoráját hivatott átalakítani a Franciaországban futó változatokra. Ennek megfelelően repül belőle minden olyan dolog, ami a cseh kiadásra jellemző. A BUSE kijelzőt felváltja a Krueger, cserélik a kijelzővezérlőt, a kasszát, és az utastér is átalakul. Három- és nagyajtós változatokra számíthatunk, dízel-, valamint földgáz üzemű motorokkal.

Renault Tracer – jujudu29
Erről a buszról először a tavaly februári összefoglalóban írtunk, azóta nem nagyon hallatott magáról. Azonban a hónap végén jelentkezett a készítő, és összefoglalta mi mindent történt az elmúlt egy évben. A busz alá új kerekek kerültek, teljesen új a festéssablon is, a jármű orra újra lett modellezve, újak a fényszórók is, az első lámpák immáron üveg hatásúak. A beltér is megkapta a maga  kis ráncfelvarrását. A padló új textúrát kapott, árnyékolással, hogy még szebb legyen, motortérajtók a helyükre kerültek, és még pár apróság, amiken a elhasalt a Google Fordító. Új hangokat is kapott a készítő, a motor scriptje a C934-ből lett átemelve, a két típusba ugyan az a soros 6 hengeres MIHR 06.20.45 típusú motor van, végül pedig finomhangolva lettek a váltóáttételek. Emellett készül még egy Irisbus Ares is, ami pillanatnyilag félre van rakva, de hamarosan folytatódik az is.

Setra S 315 NF – Stapellurch
Ugyan még mindig csak renderképek formájában láthatjuk a buszt, de a srácok folyamatosan dolgoztak rajta, amíg a fórum nem volt elérhető. Az utastér meg lett töltve ülésekkel, kapaszkodók, matricák, és egyéb apróságok modelljei elkészültek. Következő lépés a műszerfal és az elhúzható ablakok elkészítése lesz.

Solaris Urbino II – Chrizzly92
A nagysikerű MAN Stadtbusfamilie, és a kevésbé sikeres Ruhr add-on mellé csomagolt negyedik generációs Urbino után újabb kiegészítő készül a készítő műhelyében. Maradván a lengyel gyártónál, ezúttal a második generációs Urbino teszi tiszteletét a játékban. Ráadásul az MAN-ekhez hasonlóan itt is a teljes típuscsalád felvonul majd. A buszhoz a Taeter Tours 900 558-0 számú kocsija állt modellt, egy 2003-as évjáratú Urbino 18, ami a DVB-nél (Dresdner Verkehrsbetriebe) kezdte a pályafutását, majd 2016-ban került a Taeter Tours-hoz. A projekt weboldala egyelőre elég üres, de annyi azért kiderül belőle, hogy a megjelenés valamikor ősszel várható.

Volvo 7700A FL – Busfahrer-JJ, Skinner_11
A hivatalos fórum felújítása alatt is folytak a munkálatok a nemzetközi kooperációban készülő 7700A faceliftes verzióján, hogy sulikezdésig megjelenhessen a busz. Elsőként a háromajtós csuklós változat kerülne kiadásra, azt követné majd a négyajtós, majd a szóló változatok, feltéve, ha minden terv szerint alakul. A háromajtós csuklós változatból kapásból kétféle verzió érkezik, egy német, IVU Ticketbox-szal és narancs színű LED kijelzővel, és egy magyar, Vultronnal, EMKE-vel és zöld mátrix kijelzővel. A buszt tovább módosíthatjuk 15 setvar segítségével, úgy mint ablakok, rendszámok, kijelzők, dísztárcsák, stb.

Chistogorsk – DW Studio
Bizony, nincs elfelejtve ez a pálya sem. Sajnos a fejlesztés folyamatáról nem írnak sokat a készítők, de a VK oldalukon klassz képeket láthattok. Egy komolyabb ráncfelvarráson esik át a pálya.

Launemünde – Perotinus
Bár nem közvetlenül a pályával kapcsolatos hír, de további MI autók gördültek ki Perotinus műhelyéből, amik Launemünde forgalmát hivatottak tovább színesíteni, ha egyszer elkészül… Szerencsére Tristan98 képei arról árulkodnak, hogy nem állt le a projekt, csak lassan halad.

Óbuda 1969 – Ikarusfan
Újabb autóval bővült a pálya AI flottája, ezúttal egy Nysa N59-es mentőautó igyekszik fokozni a hangulatot.

Új megjelenések:

  • Az alacsony belépésű Solaris Urbino béta verziójáról ugyan már írtunk az előző hónapban is, de mivel technikailag augusztusban jelent meg, így elfér itt is.
  • Szabványbusz témát kedvelő játékosoknak érdekes lehet az alábbi Volvo alvázas masina.
  • LogCuttero néven látott napvilágot egy kis program, ami az OMSI által generált naplófájlokból ki tudja vágni a sallangot, és csak a figyelmeztetéseket és hibákat tartalmazó sorokat hagyja bent. Kifejezetten hasznos lehet hibakeresés esetén.
  • Érdekel a foci és a buszok? Akkor a Bundesliga DLC-t neked találták ki. A Fernbus Simulator legújabb kiegészítője átszámítva nagyjából 6500 Ft-tal könnyít meg minket.

Hozzászólások
Hasonló bejegyzések