Ez történt augusztusban

Búcsúzunk a nyártól, már ami a pihenést illeti, a jó időt még hetekig élvezhetjük, szerencsére már kissé visszafogottabb formában. Mi viszont nem fogtuk vissza magunkat, ismételten újítottunk egy kicsit, és szorítottunk helyet a TML-Studios üdvöskéinek a havi összefoglalókban. A nextgen buszos címek mellett persze nem maradhattak ki a már állandónak mondható vendégeink sem. Ez történt augusztusban.

Fernbus Simulator – TML-Studios
In medias res kezdjük, aztán valamikor utolérjük magunkat. Az FBS tulajdonosainak jó hír, hogy a játék már elérhető magyar nyelven, a SAD Games jóvoltából. A fordítás nem mindenhol teljes, a maradék szöveg a szeptemberi nagyjavítással érkezik majd. Ha már szóba került a javítás: a játék alatt dolgozó Unreal Engine 4.14-es verzióról 4.16-ra frissül majd, emellett a fejlesztők javában dolgoznak az okosabb MI-n, a busz fizikáján, az útfelületeken, beleértve azok hangjait is, a fényeken, az égen, a közlekedési lámpákon, valamint a textúrakezelésen. Mindezek mellett Stralsund városa is bekerül a játékba, és végül, de nem utolsó sorban a Modding Tools is itt van a nyakunkon. Érdemes figyelni a TML fórumát is, mi már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk a játék szerkesztőjét. Megjelenés hamarosan™.

The Bus – TML-Studios
Az idei Gamescom-on hullott le a lepel a TML legújabb buszos címéről, a The Bus-ról. A kissé szerencsétlen nevű játékban Berlinbe utazunk el, ahol egy csuklós Scania Citywide volánja mögött ülve vezethetünk majd négy buszjáraton. Számos részlet ismert már a játékról, ezeket egy önálló cikkben részletezzük majd, addig is beszéljen a hivatalos leleplező videó.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
A LOTUS Facebook oldala a koblenzi szimulátor napoktól volt hangos, így a játék fejlesztéséről nem érkezett sok hír. Azért a hozzászólások között találtunk új infókat, például kiderült, hogy a játék alapból támogatni fogja a kettőnél több csuklóval rendelkező járműveket, az MI járművek valósághű(bb) és dinamikusabb viselkedésére is van már koncepciója a készítőknek, szerzői jogok miatt nem az eredeti bemondásokat kapjuk majd a pályához, megtudtuk azt is, hogy a tervbe van véve egy olyan rendszer, ahol a játékos dönthet, hogy megvárja-e a jármű felé igyekvő utasokat, vagy sem, és ez befolyásolja a sofőr értékelését. A játék motorja fel van készítve az ilyesmire, de a kapcsolódó animációk, valamint a sofőr és utas közötti interakciók elkészítésénél vannak pillanatnyilag fontosabb dolgok is a listán. Lesz többjátékos mód is, ahol a játékosok ténylegesen láthatják is egymást. A koblenzi eseményekről pedig egy hivatalos videó is készül, kíváncsiak vagyunk rá.

Ikarus 280.03 & 280.33 – BusTrainz
Folynak a munkálatok a BusTrainz Ikarusain. A helyközi kivitelű .03-as altípus rendkívül fantáziadús módon Regiobus i280 néven szerepel majd a játékban, és megmutatta magát a .33-as altípus is. Utóbbi ingyenes frissítésként érkezik majd a .02-es mellé valamikor a jövőben, a .03-asról viszont az a hír járja, hogy külön addonként jelenik majd meg.

regiobusi280_bustrainz_2017_aug

MAN Lion’s City A95 – johnlee213
Megtette az első játékbeli métereit a hongkongi kabrió oroszlán. A busz nem egy specifikus A95-ös virtuális mása, hanem több különböző változat összegyúrva, a készítő szájízének megfelelően. Az első kiadásban például egy félig fiktív városnéző buszt kapunk majd. Egyébként Ausztráliába és Ázsiába szánt export példányról van szó, ennek megfelelően a kormány a jobb oldalon kapott helyet.

lionsa95_johnlee213_2017_aug

MB O303 – Perotinus
Újabb életjel a projektről: a buszon továbbra is folynak a scriptelési munkálatok, de hát a jó munkához idő kell. Emellett több különböző, .cti-vel cserélhető homlokfal is készült a buszhoz. Ez a festők dolgát hivatott megkönnyíteni, ugyanis így nem kell minden lökhárító változathoz külön .rpc fájl.

o303_perotinus_2017_aug

Volvo 7700 Hybrid – Busfahrer-JJ
A modell nagy vonalakban készen van, már csak textúrázni kell, és lehet berakni a játékba.

7700hibrid_busfahrerjj_2017_aug

Volvo 7700A – Skinner_11
Elkészült a műszerfal modellje, már csak konvertálni kell, scriptelni, és javítani az esetleges hibákat.

volvo7700a_skinner11_2017_aug

Cranleigh – Oainien
Kicsivel több, mint egy hónap után újabb mozgás volt a pálya topikjában.  Az U1-es jelzésű, körülbelül 20-25 perc menetidejű “egyetemjárat” több hétnyi munka után végre elkészült, és érkezett egy videó is, ami betekintést enged a pálya jelenlegi állapotába.

Eberlinsee – Kartoffelphantom
Pillanatnyilag nem a pálya további bővítésével foglalkozik a készítő, hanem a már meglévő részek szebbé tételével. A folyamatosan bővülő objektumkészlet mellett új textúrákat és helyes méreteket kaptak a villamossínek, persze emiatt némi korrekcióra szorulnak a már elhelyezett váltók. A felsővezetékekre felkerültek a szakasszigetelők, amik szikráznak, ha az áramszedő áthalad rajtuk.

eberlinsee_kartoffelphantom_2017_aug

Hohenfels am Hochkirchkogel – Clive
Érkezett pár kép a hangulatos hegyi pálya legújabb részeiről.

hohenfels_clive_2017_aug

Lichtentanne – Tristan98
Bő fél év pihenő után újra folytatódnak a munkálatok, de a bővítés előtt még a teszterek alaposan átnézik a már meglévő területeket, hogy teljesen hibamentesek legyenek, mielőtt új részekkel bővülne a pálya.

lichtentanne_tristan98_2017_aug

Óbuda 1969 – Ikarusfan
Az alábbi videón egy Ikarus 180-as volánja mögül csodálhatjuk a közel 50 évvel ezelőtti 34-es busz virtuális változatát.

Oktyabrsk – Bushido
A pálya megjelenése szeptember 30-án várható.

oktyabrks_bushido_2017_aug

Új megjelenések:

  • Ingyenes DLC jelent meg a játékhoz Steamen, a GamesAry publikálásában. A kiegészítőben 12 különböző VanHool típusú busz kapott helyet, többek között az A120, A320, A360, AG280 és AG300 típusok. Ha a régi AGG300-as típust is szeretnénk beszerezni, akkor a GamesAry honlapján találunk hozzá linket.
  • Fizetős DLC-ből is érkezett egy, ami új MI vezérelte karaktereket ad a játékhoz.
  • Körülbelül 4 (!) évnyi fejlesztés után a KajotT3D csapata elhozta nekünk a Jelcz M125M és a fiktív M185M típusok 3.0-ás verzióját.
  • Végül pedig Bíró Gergő jóvoltából érkezett egy Volánbusz festés a Berkhof Ambassadorhoz. A letöltések között megtaláljátok.
Hozzászólások
Hasonló bejegyzések