Ez történt áprilisban

Túléltük a bolondok napját, a húsvéti sonka sem feküdte meg a gyomrunkat, a jó idő hívogat kifelé, de azért most is sikerült egy összefoglalónyi újdonságot találni. Nem is akármilyen hónapot zártunk, erős a lengyel felhozatal, és néhány projekt okozott némi nem várt meglepetést is. Ez történt áprilisban.

Fuerteventura – TML-Studios
Elindult a hype vonat és teljes gőzzel robog előre, ahogy a TML-es srácok folyamatosan hintik az infómorzsákat a soron következő projektjükről. A The Bus mellett egy másik önálló címen is dolgoznak, melyben a Kanári-szigeteken buszozhatunk. Mindez és sok más a 21. videós fejlesztői naplóban, melyről itt írtunk részletesebben.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Valódi információ özön volt a hónapban. A fejlesztők részletesebben is beszámoltak a többjátékos módról, kaptunk videókat a pályaszerkesztő működéséről, és újabb hamburgi villamosok mutatták meg magukat Rolf műhelyében.

Addon Bremen – Halycon Media
Újabb kiegészítő a láthatáron, melyben úgy tűnik, hogy egy harmadik generációs csuklós Urbino kapja a főszerepet.

Elblag: Citybus SN11M – Omnibussimulator Projects Studio
A csapat munkái nem teljesen ismeretlenek, a legutoljára kiadott Autosan H9-35-ösük igen komoly minőséget képviselt. A képen látható Solbus SN11M is már lassan 5 éve készül, és úgy tűnik végül fizetős kiegészítőként fog napvilágot látni, gondoljuk mindezt a készítő Facebook oldalán tett hozzászólásából. A busz önmagában persze nem lenne elég, így pálya is jár hozzá. Ezúttal Észak-Lengyelországba utazhatunk, Elbląg városába.

Regiobus i280 – BusTrainz
A városi kivitelű 280-asok után a helyközi kocsikon a sor, hogy meghódítsák a virtuális aszfaltcsíkokat a BusTrainz csapatának soron következő kiegészítőjében. A gyári kivitelek mellett átépített változatok is helyet kapnak a csomagban, mint amilyen például az egykoron az Altmark Bus GmbH-nál szolgált lengőajtóssá átalakított kocsi, vagy éppen a güstrow-i Manika által módosított, MAN lámpatestekkel felvértezett példány.

DAB 12-1200B – Pablo_Osw
Igazi dán különlegesség a lengyelektől. A Strefa-OMSI fórumon bukkantunk rá erre az 1992-es évjáratú DAB 12-1200B-re, melynek valós megfelelője jelenleg az MZK Oświęcim társaságnál üzemel. Háromajtós kivitel, a meghajtásáról egy 265 lóerős DAF motor és egy négysebességes ZF automataváltó gondoskodik.

Karosa B741 – Karosak951 & Petricekvoz
A készítők az egykoron Děčínben szolgált 228-as számú kocsi OMSI-s másán dolgoznak. Eredetileg driver37RUS Karosáin alapult volna a modell, de mivel annak a formáival több probléma is van, így végül úgy döntöttek, hogy újramodellezik a kasznit. A végleges változatban több különböző B741-es is elérhető lesz, kezdve az alapként szolgáló B741.1908-as típussal, várhatóan lesz még egy típus Děčínből, és készülni fog egy zlíni, egy české budějovice-i és egy prágai kocsi is.

MB Conecto LF – KaJotT3D
Ismételten mozgolódás van a Conecto projekt körül. A készítők weboldalán külön aloldalt kapott a busz, melyen láthatjuk az eddig megjelent fejlesztői videókat, valamint néhány sornyi szöveget, miszerint eddig idő hiányában fel volt függesztve a projekt, de hamarosan híreket kapunk. Egyébként utoljára a tavaly júliusi történéseket összefoglaló cikkünkben volt szó a buszról. Némi meglepetést okozott, hogy az eddig megjelent videók címében át lett írva a busz típusa Citybus 628c LF-re, valamint ezen a néven szerepel a weboldalon is, az ott látható képen nincsenek márkajelzések, illetve az egyik videóban megpróbálták kitakarni a logókat, több-kevesebb sikerrel. Ezen kívül a készítő megszüntette a régi Facebook oldalát, és teljesen újat indított. Ezek alapján elég magabiztosan merjük állítani, hogy a közel három és fél éve bemutatott Conecto végül fizetős kiegészítőként jelenik meg. Természetesen várjuk a fejlesztők bejelentését is.

MB Intouro – Setra “Homer”
Kívül további setvar-os testreszabhatóságot kapott a busz, illetve a ködlámpák nappali menetfényként is működnek. Bent a műszerfalon folyik a munka, emellett a helyükre kerültek a pedálok és működik a digitális tachográf, illetve kiderült az is, hogy az első kiadásban csak automata váltós verziót kapunk. A kérdés már csak az, hogy mikor…

MB O303-15 KHP-L – Perotinus
A készítő még mindig a scriptekre vár, ezért nem nagyon volt komolyabb mozgolódás a busz körül. Azért a napellenzők elkészültek, ami ennél a busznál komolyabb kihívás volt, mint a korábbi típusoknál, de a végeredmény magáért beszél.

MB O407 – Perotinus
Előkerült az üvegajtós kivitel, így várhatóan hamarosan újabb verziókkal gazdagodik a korábban megjelent, és máig nagy népszerűségnek örvendő busz.

Volvo 7700A – Busfahrer_JJ & Skinner_11
Helyzetjelentés érkezett a ráncfelvarrott Volvo koprodukcióval kapcsolatban. A projekt folyamatosan halad előre, de mivel a külsőn sok minden nem változik már, ezért a készítők nem nagyon tudnak mindig újdonságot mutatni. Funkcionalitás terén viszont egyre okosabb és valósabb lesz a busz, amit hamarosan videón is láthatunk.

Dopiewo – kacper_2000
Az idei első poszt a pályáról, de ez nem jelenti, hogy tavaly óta nem történt semmi. Az alábbi képen, illetve a linkelt fórumposztban Grochów községről láthatunk képeket.

Jelenia Góra – lanker
Az idén január végén indult projekt a készítő első munkája, és kapásból egy valós pályára esett a választása. Jelenia Góra egy délnyugat-lengyelországi város, a játékban megépítésre kerülő 19-es buszjárat pedig a város központját köti össze a 9 km-re délre fekvő Sosnówka községgel. A képek alapján izgalmas vonalvezetésű pályát kapunk majd, érdemes lesz odafigyelni rá.

Kulturstadt Rotha – ICEkalt & MGT-K
Ezúttal Rotha-Neustadt várost mutatta be a készítő. Ez egy fiktív, keletnémet beütésű városka, alig több, mint 10000 fiktív lakossal.

Új megjelenések:

Hozzászólások
Hasonló bejegyzések