Ez történt áprilisban

Ez történt áprilisban

Mögöttünk az április, megkezdtük a májust, és robogunk a nyár felé. A hónap vége felé kissé elcsendesedtek az események, de aggodalomra semmi ok, volt mivel kitölteni az e havi összefoglalót. Elég sok hazai projektet sikerült felvonultatni, de a külföldi munkákból is válogathatunk bőséggel. Ez történt áprilisban.

LOTUS-Simulator – Oriolus Software
Túl sok újdonságot nem tudtunk meg az elmúlt hónapban. Kaptunk egy angolváltós, egy éjszakai, és egy napba bámulós képet, az extrém elvetemültek pedig meghallgathatják milyen a beatboxoló villamosajtó, ha ide kattintanak.

Citybus i280 (Ikarus 280.02) – Anton, Teeta
Trailert kapott az Ikarus 280 Citybus i280 DLC. A megjelenés előreláthatólag május 11-én esedékes. A közönség egyébként meglehetősen vegyes fogadtatásban részesíti a kiegészítőt, de a készítők megpróbálták eloszlatni a kételyeket, így megtudtunk pár érdekes infót:

  • A buszból 5 változatot kapunk, beleértve az orosz és német variációkat, és nem maradnak ki az átfestések sem, amikkel együtt bizonyos alkatrészek is cserélődnek.
  • A busz fantázianeve azért változott i280-ra, mert a jövőben további változatokat is szeretnének kiadni (nagy valószínűséggel ingyenes frissítések formájában), itt konkrétan a .08-as altípust említették meg.
  • A május 11.-ei megjelenés csütörtökre esik, rákövetkező nap pedig kapunk egy ingyenes “butított” változatot, így mindenki eldöntheti, hogy érdemes-e beruháznia a kiegészítőre.
  • Említésre került a 280.33-as altípus is, de az még nincs eldöntve, hogy milyen formában szeretnék kiadni.
  • A név végül Citybus i280 lett, altípus nélkül, ezzel is utalván a jövőbeni frissítésekre. Állítólag lesz egy “nem hivatalos” frissítés, ami lecseréli a fantázia logókat.

Ikarus 415.15 – JXBELL
BKV-s változat is érkezik JXBELL 415-öséből.

ikarus415_jxbell_2017_apr

Ikarus 435.06 – JXBELL
Nem maradhat ki a nagyobbik testvér sem. A csuklós 435-ösből egyelőre csak budapesti változat várható.

ikarus435_jxbell_2017_apr

Karosa C956 / Irisbus Axer – Jujudu29
A Karosa C954/E kvázi ráncefelvarrott változatai. A Karosa és Irisbus logók, valamint a különböző dísztárcsák között a .cti fájlban található kapcsolókkal váltogathatunk.

irisbusaxer_jujudu29_2017_apr

Jelcz M11 – CoYoTeK, Invis
Ikarus 260 alvázra épített Jelcz felépítményű városi busz. További képeket az alábbi albumban találhattok: http://imgur.com/a/qLN0x

jelczm11_invis_2017_apr

MAN Lion’s Coach – Helvete
Határozatlan ideig szünetel a busz fejlesztése, ugyanis a készítő nem tudott megfelelő hanganyagot szerezni.

Setra S315UL – LnD
Újabb Setra modellel gazdagodunk, a megszokott LnD minőségben. Ezúttal az S 315 UL típus van soron.

s315ul_lnd_2017_apr

Volvo 7700A – Skinner_11
Elkezdődött a szóló változat építése is.

volvo7700_skinner11_2017_apr

Volvo 7700, 7700A – Busfahrer-JJ
A készítő elérhetővé tette az átfestésekhez készült sablont, úgyhogy készülhetnek a festések. Továbbá készült hátulra egy kisebb viszonylatjelző is. Kidugta a műhelyből az orrát a csuklós Volvo 7700A is, amiből időközben a potsdami változat többnyire el is készült. Akit érdekel a busz működés közben, az ide kattintva talál róla videót.

volvo7700a_busfahrerjj_2017_apr

MB/Göppel O402 – Florian W.
A készítő régóta szeretett volna egy O405-öst építeni, de már létező fizetős alternatíva lévén inkább az O402-es típus felé kezdett kacsintgatni. Az alábbi típus igyekszik egy általános modell lenni, tehát nem tükrözi majd semmilyen város specifikációit, de lehetőség szerint tervbe van véve egy lübecki variáns is.

mbo402_florianw_2017_apr

ZIS 127 – Лаймис
Folyamatosan szépül a busz, bár a készítő továbbra is igencsak szűkszavú. Azért egy újabb ingame képet hozott nekünk.

zis127_lajmis_2017_apr

Börzsöny-Fiktív: Remastered Edition – U.P., Routeres
Újabb lendületet vett a Börzsöny-Fiktív frissítése, a tervezett 7 új településből 5 már elkészült.

borzsonyremastered_up_routeres_2017_apr

Launemünde – Perotinus
Majd egy éve nem érkezett hír a pályáról, de szerencsére megtört a csend, Perotinus folyamatosan szórja a szebbnél szebb képeket a pályáról. Anslar városa tovább bővült és szépült, kapott általános iskolát saját buszmegállóval, így minden adott az iskolásjárathoz. Hollenbach városka patakot kapott, ami többnyire követi az út irányát, hol az út mellett, hol pedig csatornában. A pályához 3 AI-képes teherautó biztosan jár, és lehetséges, hogy további egy-két személyautóval is bővül a felhozatal. Statikus helyközi buszokról sem kell lemondanunk. A pálya működéséhez a Stadtbus O305 kiegészítőre lesz szükségünk.

launemunde_perotinus_2017_apr

Óbuda – Ikarusfan
Felkerült némi képanyag a pályán futott próbakörökről az OMSI Workshop Facebook oldalára, nem érdemes kihagyni. A készítő szerint a pálya már akár a nyár folyamán megjelenhet.

obuda_ikarusfan_2017_apr

Oderstedt – BLV-1986
A pályán jelenleg zajlik az autópályaépítés, a legutóbbi helyzetjelentésre újabb 50 km aszfaltcsík készült el, és még további 50 km-t szeretne a készítő. A pálya működéséhez egyébként szükségünk lesz a Berlin X10 kiegészítőre.

oderstedt_blv1986_2017_apr

Wroclaw – siroccoxp
A hónapok óta tartó csendet megtörendő, a készítő egy vaskos helyzetjelentéssel örvendeztetett meg mindannyiunkat. A 125-ös járat mentén teljesen fel lett frissítve a környezet, és kiderült az is, hogy milyen további járatok kerülnek a 3-as verzióba. Eszerint a pálya soron következő kiadásában a 125-ös (8,7 km, menetidő 30-37 perc) és 119-es (8,3 km, menetidő 32-38 perc) nappali, valamint a 241-es (11,6 km, menetidő 40 perc) és 251-es éjszakai járatokon vezethetünk.

wroclaw_siroccoxp_2017_apr

Új megjelenések:

  • A még tavaly szeptemberben megjelent Autosan H9-35 egyetlen hibája az volt, hogy minősíthetetlenül gagyi hangokkal került kiadásra, de DarkWolf-nak köszönhetően immáron eredeti hangján duruzsol a busz. Az Andoria 6C107 hangcsomag letölthető külön, de a busz éppen aktuális, 1.03-as kiadásában már alapból benne van. Érdemes tenni vele egy újabb próbát, az új hangokon kívül néhány új festés és új .cti változók is belekerültek az új verzióba.
  • Aki unja már a buszokat, de nem akar villamosra szállni, az próbálja ki az oroszok Golf 2-esét.
  • Freyfurt nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében, ráadásul a hónapban megjelent a pálya legújabb, 2016-os verziója. Krummenaab frissített változata is kapott egy kis frissítést, az immáron 1.21-es verziószámú pályát itt találjuk. Valamint megjelent a valós vonalvezetésű Katowice 1.0amin a rövidke 687-es számú járaton vezethetünk.
  • Végül pedig egy kisebb festéscsomag is napvilágot látott az E94-hez, Routeres jóvoltából.

Ennyi fért áprilisba, a májusi összefoglalóval már nyáron jelentkezünk. Addig is kellemes időtöltést az OMSI világában.

Hozzászólások
Hasonló bejegyzések